• "Tosi hyödyllinen kurssi. Sain intoa kokkaamiseen vauvalle. Kaikkien tulisi käydä kurssi, kun odottavat ekaa lasta. Kaikkea ei ehdi ja jaksa lukea netistä tai kirjoista. Iso kiitos!”
 • "Kiitos hyvästä kurssista! Asianosaava ja kannustava ohjaaja ja käytännönläheiset neuvot olivat kurssin parasta antia!”
 • ”Oli hienoa, että on joku paikka jossa voi tutustua juuri tähän asiaan. Neuvoloiden resurssit on rajalliset ja tukea vauvan ruoan valmistukseen tarvitaan kipeästi”.
 • ”Tärkein anti on antaa neuvontaa siinä ympäristössä ja olemassa olevilla resursseilla, jotka perheellä ovat ja näin tukea vanhemmuutta”.

 

Marttapiirit tarjoavat lapsiperheiden kotitalouskursseja, luentoja ja perheiden kotona tehtävää henkilökohtaista kotitalousneuvontaa täydentäväksi osaksi julkisen sektorin lapsiperheiden palveluja.

Marttajärjestössä on vuosikymmenten ajan toimittu lapsiperheiden parissa. Olemme tukeneet kotitalousneuvonnan keinoin satoja lapsiperheitä mm. Kotirumba rullaamaan ja Lapsiperheiden arjen tukeminen -hankkeissa, joita ovat rahoittaneet Yhteisvastuukeräys ja RAY.

Toiminnan tavoite

Marttojen toiminta on varhaista tukea perheiden omassa arkiympyrässä. Toimintamme ytimessä on perheiden osallistaminen ja omatoimisuuden lisääminen. Opastamme perheitä auttamaan itse itseään. Kotitalousneuvontamme tarjoaa palvelua, jossa annetaan huolenpitoa ja edistetään terveyttä.

 • Tavoitteena on vahvistaa perheiden kotitaloustaitoja ja arjen rutiineja sekä tarjota mielekästä yhteistä tekemistä.

Tarjoamme mm. seuraavia neuvontapalveluja

 • Vauva tulee kotiin! -luennot, joissa saadaan tietoa arjen rutiineista ja viisaista valinnoista. Aiheina ovat esimerkiksi vauvaperheen ruoka, kodin siivous, pyykinpesu tai perheen arkirytmi. Opetus tapahtuu keskustellen ja toiminnallisesti.
 • Ruokaseikkailu alkaa! -vauvanruokakurssit, joissa opetellaan yhdessä tekemään vauvanruokaa. Samalla keskustellaan itse tekemisen eduista, hyvistä ruokavalinnoista ja perheen arkirytmistä.
 • Alakouluikäisten lasten Pikkukokki-kurssit, joissa kokkauksen ja leipomisen lisäksi kurssilla tulevat tutuiksi erilaiset keittiöpuuhat ja kodin työt. Kurssi tarjoaa turvallista ja mukavaa yhdessä tekemistä koulun loma-ajalle ja ohjaa lapsia terveellisiin ruokatottumuksiin.
 • Kokataan yhdessä -kurssit, joissa vanhemmat ja lapset tekevät yhdessä ruokaa. Samalla saadaan tilaisuus myönteiselle vuorovaikutukselle ja yhdessäololle. Kurssien teemat vaihtelevat, mutta kaikilla kerroilla tehdään ateriakokonaisuus ja leivotaan jotakin.
 • Neuvonnalliset kotikäynnit, joissa annetaan kodin töihin ja arjen perustaitoihin yksilöllistä käytännön neuvontaa toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Lue lisää kursseista ja luennoista.

Lue lisää neuvonnallisista kotikäynneistä.

Hyöty asiakkaalle

Toiminnan tuloksena

 • perheen arjenhallinnan taidot, kotitaloustaidot ja arkirytmi kohentuvat
 • perheet saavat neuvonnan myötä toisilta osallistujilta uusia sosiaalisia verkostoja ja vertaistukea
 • lasten ja aikuisten innostus kodin töihin lisääntyy.

Ketkä neuvontaa antavat?

Koulutetut kotitalousalan ammattilaiset piireissä ovat tottuneet työskentelemään erilaisten ja erilaisista taustoista tulevien ihmisten kanssa. Kotitalousneuvojat pitävät kursseja myös maahanmuuttaja-, mielenterveyskuntoutuja- ja päihdeperheille. Vuodesta 2013 lähtien olemme työskennelleet myös rikosseuraamusasiakkaiden parissa. Näiden eri kohderyhmien kanssa on tehty myös neuvonnallisia kotikäyntejä.

Yhteistyössä on voimaa

Marttapiirit eri puolilla Suomea laajaa yhteistyötä mm. neuvoloiden ja seurakuntien diakoniatyön kanssa. Lisäksi aktiivisia yhteistyökumppaneita ovat olleet mm. kuntien sosiaalitoimi (lastensuojelu, perhetyö, perhekerhot, erilaiset perhekeskustoimijat) ja muut lapsiperheiden kanssa työskentelevät järjestöt sekä Rikosseuraamuslaitos.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä ja kysy hintaa piiristä. Piirien yhteystiedot löydät täältä.