Vedenkeitin

Kiehauta keittimellä vesi pastalle tai perunoille ja säästät energiaa

Vedenkeitin on hyvä tyhjentää aina käytön jälkeen, jotta keittimen sisäpinta pysyy puhtaana. Vastuksiin saostunut lika hidastaa vedenkeittimen toimintaa ja lisää sähkönkulutusta.

Puhdistus

  1. Keitä keittimessä puoli pannullista vettä.
  2. Lisää siihen käsiastianpesuainetta.
  3. Irrota laite sähköverkosta.
  4. Puhdista sisäpinnat harjaamalla säiliötä astianpesuharjalla.
  5. Huuhtele keitin huolellisesti.
  6. Varo, ettei laitteen sähköosiin mene vettä.

Kalkin poistaminen etikalla

  1. Laimenna väkiviinaetikkaa vedellä (1 osa etikkaa, 1 osa vettä). Kaada seosta keittimeen niin paljon, että kuumennusvastus peittyy.
  2. Anna liuoksen vaikuttaa 10–15 minuuttia (seisota keittimessä).
  3. Kuumenna vesi sen jälkeen kiehuvaksi.
  4. Tyhjennä keitin.
  5. Keitä muutama pannullinen puhdasta vettä, että etikan maku lähtee pois.

Joissakin keittimissä on kalkinsuodatin vakiovarusteena, ja joihinkin sen saa lisävarusteena.