Maarikka20.09.2013 22:06
Netistä löydettyä. Pahoittelen, että tätä juttua ei käy kääntäminen. Käynee englannin kielen harjoittelusta, ihan kaikki eivät minullekaan aukene:

" You think English is easy??

1) The bandage was wound around the wound.
2) The farm was used to produce produce.
3) The dump was so full that it had to refuse more refuse.
4) We must polish the Polish furniture..
5) He could lead if he would get the lead out.
6) The soldier decided to desert his dessert in the desert..
7) Since there is no time like the present, he thought it was time to present the present.
8) A bass was painted on the head of the bass drum.
9) When shot at, the dove dove into the bushes.
10) I did not object to the object.
11) The insurance was invalid for the invalid.
12) There was a row among the oarsmen about how to row.
13) They were too close to the door to close it.
14) The buck does funny things when the does are present.
15) A seamstress and a sewer fell down into a sewer line.
16) To help with planting, the farmer taught his sow to sow.
17) The wind was too strong to wind the sail.
18) Upon seeing the tear in the painting I shed a tear..
19) I had to subject the subject to a series of tests.
20) How can I intimate this to my most intimate friend?

Let’s face it – English is a crazy language. There is no egg in eggplant, nor ham in hamburger; neither apple nor pine in pineapple. English muffins weren't invented in England or French fries in France . Sweetmeats are candies while sweetbreads, which aren't sweet, are meat. We take English for granted. But if we explore its paradoxes, we find that quicksand can work slowly, boxing rings are square and a guinea pig is neither from Guinea nor is it a pig..

And why is it that writers write but fingers don’t fing, grocers don’t groce and hammers don’t ham? If the plural of tooth is teeth, why isn't the plural of booth, beeth? One goose, 2 geese. So one moose, 2 meese? One index, 2 indices? Doesn't it seem crazy that you can make amends but not one amend? If you have a bunch of odds and ends and get rid of all but one of them, what do you call it?

If teachers taught, why didn't preachers praught? If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat? Sometimes I think all the English speakers should be committed to an asylum for the verbally insane. In what language do people recite at a play and play at a recital? Ship by truck and send cargo by ship? Have noses that run and feet that smell?

How can a slim chance and a fat chance be the same, while a wise man and a wise guy are opposites? You have to marvel at the unique lunacy of a language in which your house can burn up as it burns down, in which you fill in a form by filling it out and in which, an alarm goes off by going on.

English was invented by people, not computers, and it reflects the creativity of the human race, which, of course, is not a race at all. That is why, when the stars are out, they are visible, but when the lights are out, they are invisible."
Meriones21.09.2013 01:42
Mennään kattoon kattoon kun kaveri tapettiin tapettiin, sanoi kärpänen toiselle.

Haetaan lakkaa satamasta, kun lakkaa satamasta.

Epäjärjestelmällistyttämättömyydellänsäkään...
Viola-Linnea21.09.2013 08:33
Yrittäkääpä kääntää englanniksi tai mille tahansa kielelle:
"Maahanmuuttajataustaisten helsinkiläisnuorten monikielisyyden ilmiöitä"
Suomenkieli on ihanan tehokasta :).
kyllikki21.09.2013 09:57
Luuletko Englanti on helppoa ?

1 )side on kierrettyhaavan .
2 )maatilan käytettiin tuottamaan tuotteita .
3 )kaatopaikka oli niin täynnä , että se oli kieltäydyttävä enemmän mukana.
4 ) Meidän täytyy kiillottaaPuolan huonekalut ..
5 ) Hän voisi johtaa , jos hän saisi johtaa ulos .
6 )sotilas päätti aavikko hänen jälkiruoka autiomaassa ..
7 ) Koska ei ole aikaa kuin nykyinen , hänen mielestään se oli aika esitelläläsnä.
8 )basso oli maalattupäänbassorumpu .
9 ) Kun ampui ,kyyhkynen kyyhkysen pensaikkoon .
10 ) En vastustaesine .
11 )vakuutus oli pätemätönkelpaa .
12 ) olirivi joukossasoutajat miten soutaa .
13 ) Ne olivat liian lähelläovea sulkea .
14 )Buck tekee hauskoja asioita, kunei ole läsnä .
15 )ompelija javiemäri putosi alas viemäriin linja .
16 ) Auttaa istutus ,maanviljelijä opetti kylvää kylvää .
17 )Tuuli oli liian voimakas tuulenpurje .
18 ) Nähtyäänrepeämämaalaus I itkenyt ..
19 ) Minulla oli alistaaedellyttääuseita testejä .
20 ) Miten voin intiimi tämä minun kaikkein läheinen ystävä ?

Totta puhuen - Englanti onhullu kieli . Ei ole muna munakoiso , eikä kinkku hampurilainen , Apple tai mänty ananasta . Englanti muffinit ei keksitty Englannissa tai ranskalaisia ​​Ranskassa . Sweetmeats ovat karkkeja kun kateenkorva , jotka eivät ole makeita , ovat lihaa . Otamme Englanti itsestäänselvyytenä . Mutta jos me tutkimme sen paradokseja , huomaamme, että juoksuhiekkaa voi toimia hitaasti , nyrkkeily renkaat ovat neliö jamarsu ei ole Guineasta eikä sesika ..

Ja miksi se, että kirjailijat kirjoittavat , mutta sormet eivät fing , ruokakauppa eivät Groce ja vasarat eivät kinkkua ? Josmonikko hammas on hampaita , miksi ei olemonikko kopissa, beeth ? Yksi hanhi , 2 hanhia . Joten yksi hirvi , 2 Meese ? Yksi indeksi, 2 indeksit ? Eikö se tunnu hullu , että voit hyvittää mutta ei yhtä muuttaa ? Jos sinulla onnippu rihkama ja päästä eroon kaikista , mutta yksi heistä , mitä te kutsutte sitä ?

Jos opettajat opettivat , miksi ei saarnaajat praught ? Joskasvissyöjä syö kasviksia , mitähumanitaarinen syödä ? Joskus ajattelen kaikkiaEnglanti puhujia olisi sitouduttavaturvapaikkaasuullisesti hullu . Millä kielellä ihmiset lausuvat kloleikkiä ja pelatakappale ? Kuljetus kuorma- ja lähettämään lasti laivalla ? On nenä , että nousun ja jalat haisee ?

Mitenohut mahdollisuus jarasvaa mahdollisuus ollasama , muttaviisas javiisastelija ovat toistensa vastakohtia ? Sinun täytyy ihmetelläainutlaatuinen hulluuden jakieli, jolla talosi voi polttaa , koska se palaa poroksi , jossa täytätlomakkeen täyttämällä se ulos ja jossahälytys laukeaa menemällä .

Englanti keksi ihmisiä, ei tietokoneita , ja se heijastaaluovuutta ihmiskunnan , joka tietenkin , ei ole rotu ollenkaan . Siksi , kun tähdet ovat poissa , ne ovat näkyvissä , mutta kunvalot ovat poissa , he ovat näkymättömiä .

Translate-apurin yritys
iiik21.09.2013 14:06
@Viola-Linnea
Huh, tulipa esimerkistäsi mieleen, että en ole joutunut tekemään käännöksiä töissä vähään aikaan. Just tuonkaltaista kapulakieltä, vielä kauhean pitkissä lauseissa.... välillä tulostin tekstin, leikkasin sanat irti ja yritin järjestää niitä niin, että saisin jotain tolkkua hommaan.

Mutta kyllä, Suomen kieli on rikas kieli. Luen edelleenkin (hiki otsassa) Kätilöä ja olen joutunut toteamaan, että en ymmärrä paljon mitään Lapin murteesta. Koska joku julkaisee "companion"-tyyppisen teoksen jossa meitä tietämättömiä opastetaan teoksen saloihin?

@kyllikki
sainpa naurut - eihän tuo konekäännös auta mitään. Alkuperäinen teksti on tarkoitettu hyvin englanninkielensä osaaville. On sama kuin kääntäisi koneella Fingerpori-sarjaa. :D Muuten FIngerpori on oiva kieleopetusväline ulkosuomalaisten lapsille.

Sinun tulee olla kirjautunut vastataksesi.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.