Etelä-Hämeen Martat

  1. 1.   Juhlat kotona koulutus (Jaana Lehrbäck)

Suomi 100-vuoden kunniaksi juhlitaan kotona ja edistetään yhteisöllisyyttä ja yhdessä syömisen kulttuuria! Koulutuksessa saat vinkkejä juhlien järjestämiseen liittyviin asioihin: koti juhlakuntoon, juhlakattaus, koristeet luonnosta, juhlaetiketti sekä lautasliinojen taittelu. Osallistuja saa Juhlat kotona -vihkosen, jossa on edellisten aiheiden lisäksi kolme sesonkimenua resepteineen. Koulutuksen jälkeen ja saadun materiaalin pohjalta omassa yhdistyksessä voi pitää esim. Juhlat kotona -marttaillan, Pop up -tapahtumia tai vaikkapa ravintolapäivän.

 

  1. 2.   Perunasta parasta koulutus (Eliisa Marttila)

Pienellä perunalla on suuri rooli suomalaisessa ruokakulttuurissa. Peruna on paitsi edullinen, myös terveellinen ja maistuva raaka-aine. Vuonna 2017 Martat haluavat olla mukana nostamassa perunan arvostusta ja yhdistysten toivotaankin järjestävän peruna-aiheisia tapahtumia vuoden mittaa. Koulutuksessa saat tietoa perunasta, mutta myös käytännön ideoita peruna-aiheisen tapahtuman, kuten esim. marttaillan, Pop up-tapahtuman tai vaikkapa ravintolapäivän järjestämiseen. Osallistujat saavat koulutuksesta mukaansa Parasta perunasta arkeen ja juhlaan – aineiston.

 

  1. 3.   Hetki on käsillä ompeluseurat/työpajat koulutus (Erja-Liisa Lähde ja Sari Eloranta-Laitinen)


Kenelle? Kaikille käsitöistä kiinnostuneille martoille ja yhdistyksille jotka kaipaavat ideoita uusien jäsenten hankintatapahtumiin.

Mitä? Ompeluseuramateriaalin esittely, ideoita kohderyhmästä, tapahtuman järjestämisestä ja Suomi 100- juhlapuun ideointia.  Piiri saa käyttöönsä yhden näyttelypaketin jota yhdistykset voivat varata käyttöönsä.

Työpajassa, uudessa ompeluseurassa, eri-ikäiset ihmiset opettelevat yhdessä tekstiilien korjaustaitoja ja saavat elämyksiä ja tietoa suomalaisten vaikuttajanaisten merkityksestä, kun nämä kouluttivat koteja ja innostivat naisia äänestämään sata vuotta sitten. Työpajat liittyvät kiinteästi Marttaliiton kohtuullisen ja vastuullisen kuluttamisen teemaan, jossa tekstiilijätteen vähentämisellä on tärkeä rooli.

Ompeluseuran voi järjestää avoimena tilaisuutena kirjastoissa, kouluissa tai vaikkapa torilla ja koulutuksesta saa aineistoa myös oman yhdistyksen marttaillan ohjelmaksi.

Lue lisää:

http://www.martat.fi/marttailu/tapahtumat/toimintavinkkeja/tapahtumat-2017/hetki-on-kasilla-ompeluseurat/.

 

Ajankohta

15.2.2017 18:00 – 15.2.2017 20:30

Paikka

Birger Jaarlin katu 21
Hämeenlinna

Tapahtumaluokka

Muu tapahtuma