Savon Martat

Joulupöydässä saa tuoksua itse tehty leipä. Kokeile omenavuokaleipää ohjeellamme. Vuokaleipämme maistuukin ihanasti joululta ja on myös lämmin lahjaidea. Kurkkaa reseptiin!

Omenavuokaleipä (gluteeniton)

  • 4 dl vettä tai maitoa
  • 30 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ rkl sokeria
  • 1 ½ tl psylliumkuorijauhetta
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl omenaraastetta
  • 1 ½ dl tattarijauhoja
  • n. 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl fibrexiä

 

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, kananmuna, psyllium ja omenaraaste.
  2. Sekoita jauhot ja Fibrex keskenään, lisää puolet jauhoista taikinaan.
  3. Vatkaa sähkövatkaimella 5 minuuttia. Lisää loput jauhot sekoittaen.
  4. Kaada hyvin voideltuun ja jauhotettuun n. 1 ½ l:n vuokaan.
  5. Peitä leivinliinalla, anna kohota lämpimässä lähes kaksinkertaiseksi. Paista 225 asteessa n. 30 minuuttia.

Omenaraasten sijasta voi käyttää myös porkkanaraastetta.

Lisää kivaa joulufiilistelyä, leipäohjeita ja vinkkejä Martan joulukirjassa