Savon Martat

Laatikot kuuluvat edelleen perinteiseen joulupöytään. Porkkanasta ja muista juureksista onkin moneksi - kokeile maukasta juureslaatikkoa. Resepti Martan joulukirjassa ja nyt jouluvinkkinä!

Juureslaatikko

  • 1 pieni lanttu
  • 4-5 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 1 juuriselleri
  • 1 dl kermaa
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 2 munaa
  • 1 rkl siirappia
  • noin 1/2 tl valkopippuria
  • 1 tl suolaa

 

  1. Keitä kuoritut ja paloitellut juurekset kypsiksi vähän suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kaada keitinvesi pois ja soseuta juurekset.
  3. Lisää joukkoon kerma, korppujauhot, munat, siirappi ja mausteet.
  4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa runsas tunti.