Savon Martat

Arkistointi on jokaisen yhdistyksen velvollisuus. Jokaisella yhdistyksellä tulisi olla vähintään yksi arkistovastaava. Kurssista on hyötyä myös kotiarkiston järjestämisessä.

  • Arkistokurssin aikana tutustutaan yhdistyksen arkipäivän arkistointityöhön, arkistosuunnitelmaan ja tietokoneen ja pilvipalveluiden käyttöön arkistoaineiston tallennuksessa. Lyhyesti käydään läpi myös valokuvien dokumentointi. 

  • Kurssin pääpaino tulee olemaan vanhan arkistoaineiston seulonnassa, mutta ennen kaikkea saadaan helpottavia vastauksia paperivarastojen kanssa elämistä koskeviin kysymyksiin - mitä saa hävittää heti, mitä pitää säilyttää ikuisesti ja milloin on aika siirtää kansiot, mapit ym arkistoon. 

  • Kouluttajana on tietokirjailija, marttahistorioitsija  Kirsi Vesterbacka . Hän on kirjoittanut ja ohjannut muun muassa Marttaliiton arkistointia ja hän on toiminut Marttojen perinnetietokeskus Syreenin johtajana.

Osallistumismaksuun 20  € sisältyy opetus, kahvit ja opetusmateriaalia. Koulutus on tarkoitettu kaikkien  yhdistysten toimijoille tai muutoin asiasta kiinnostuneille.  Koulutus järjestetään Savon Martat ry:n koulutustiloissa Ajurinkatu 43, Kuopio.   

Koulutuksen toteuttaa Opintokeskus Sivis yhteistyössä Savon Martat ry:n kanssa.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Ajankohta

28.1.2017 10:00 – 28.1.2017 15:00

Paikka

Ajurinkatu 43
Kuopio

Hinta jäsenille

20 €

Hinta

20 €

Tapahtumaluokka

Kurssi

Ilmoittautuneita

1 / 20