Uudenmaan Martat

Ajankohtaista

9.6.2016 | Toimistomme kesälomalla

Toimistomme on suljettu 23.6. - 31.7.2016.
Palaamme kesälomilta 1.8.2016 klo 10.00.

Hyvää kesää kaikille!

7.6.2016 | Ruokakursseja tarjolla

Syyskaudelle on tarjolla mm. kalankäsittelyä, makkaran valmistusta, leivän leivontaa ja riistaruokia. Kansainvälisen keittiön uutuutena on mm. gruusialaisen ruoan kurssi.

Elokuun alun Pikkukokki-kurssilla kouluikäisille on vielä joitakin paikkoja jäljellä..

23.5.2016 | Martat lehti luettavissa myös verkosta

Tänään ilmestyy uusi Martat-lehti (3/2016).

16.5.2016 | Lahjakortti kevään päättäjäisjuhliin

Ruokakurssille lahjakortilla! Tilaa avoin kurssilahjakortti kevään ylioppilaalle tai koulunsa päättävälle. Esimerkiksi syyskuun lopussa tarjolla neljän kerran perusruokakurssi, joka antaa hyvä valmiudet ensimmäiseen omaan talouteen muuttavalle.

Kevään tarjontamme on sivuillamme ja syksyn kurssit julkaisemme 15.6.2016 mennessä.

7.5.2016 | Tilaa sieniretki luonnossa

Tilaa tyhy- tai tykypäiväksi Uudenmaan Marttojen ohjaama keväinen villivihannesretki tai loppukesäksi / syksyksi sienineuvontaretki.
Opastukseen kuuluu reitin suunnittelu, pieni tuoteinfo ennen retkeä, tunnistus ja keruuneuvonta, sekä käsittely- ja käyttöohjeita.

10.2.2016 | RAY palkitsee kolme järjestöä vaikuttavasta järjestötyöstä

RAY:n avustustoiminta julkaisi vuoden 2016 Vaikuttavaa! - tunnustuspalkinnon saajat 10.2.2016 Tänä vuonna palkinnon vaikuttavasta ja tuloksellisesta järjestötoiminnasta saavat Marttaliitto, Oulun Seudun Muistiyhdistys ja Vailla vakinaista asuntoa ry.

10.1.2016 | Vaatteiden ja tavaroiden lahjoitus Helsingissä

- lue blogi alla olevasta linkistä
http://www.golightly.fi/blogi/vaatteiden-ja-tavaroiden-lahjoitus-helsingissa/

27.10.2015 | Kevään kursseille ilmoittautuminen alkaa 15.11

Kevään kurssitarjonnassa on vanhoja tuttuja kursseja kuten kotimakkaroiden valmistusta, kalankäsittelyä sekä ruisleivän leivontaa leipäjuureen.
Uutuuksina mm. Makumatka Kuubaan ja Meksikoon, Ranskalainen lounas sekä Lautasmatka Louisianaan.
Tarjolla edelleen aikuisten ja lasten yhteiset kurssit Hei, me leivotaan ja Kokataan yhdessä.

20.10.2015 | Kädentaidon Noste-palkinto

Kenelle Kädentaidon Noste-palkinto? Noste-palkinto jaetaan tänä vuonna kolmannen kerran.
Uudenmaan Martat on ehdolla Noste-palkinnon saajaksi. Kannustakaahan kaikkia marttoja äänestämään "oman kylän flikkoja". Hyvä martat!

Kaikki ajankohtaiset

Piirissä tapahtuu

01.08.2016 | Pikkukokit elokuussa - päiväkurssi 1-4.8., Helsinki

Koululaisten kokkikurssilla valmistetaan monipuolisia ruokia ja leivonnaisia. Opetellaan keittiötyöskentelyä ruoanvalmistamisesta siivoukseen.

Huom. kirjaathan koululaisen iän ja mahdolliset allergiat tiedoksemme.

08.08.2016 | Pikkukokki kurssi elokuun toisella viikolla ma-to, Helsinki

Koululaisten kokkikurssilla valmistetaan monipuolisia ruokia ja leivonnaisia. Opetellaan keittiötyöskentelyä ruoanvalmistamisesta siivoukseen.

Huom. kirjaathan koululaisen iän ja mahdolliset allergiat tiedoksemme.

12.08.2016 | Hei, me leivotaan - lapsen ja aikuisen yhteinen kurssi, Helsinki

Yhdessä leipominen on iloista puuhaa, josta palkinnoksi saadaan tupa täyteen tuoksuja sekä maistuvia leivonnaisia herkutteluhetkiin. Leivomme suolaisia ja makeita herkkuja.

16.08.2016 | Vietnamilaista ruokaa, Helsinki

Vietnamin ruokakulttuuri on runsas ja monipuolinen. Sen keittiö on yhdistelmä itämaisia raaka-aineita ja useiden eri keittiöiden vaikutteita.
Tuoreet raaka-aineet, runsas yrttien käyttö ja maukkaat kastikkeet antavat ruoille valloittavan tuoksun ja maun. Kurssilla on luvassa raikkaita ja mausteisia vietnamilaisia herkkuja, kuten pho-keitto, riisipaperirullat ja vietnamilaiset täytetyt letut.

18.08.2016 | Makkaraa itse tehden, Helsinki

Makkaran tekeminen on hauskaa puuhaa ja saat taatusti oman makuisia makkaroita. Teemme neljää eri tyyppistä makkaraa ja niille sopivat lisäkkeet vuodenajat huomioiden.

29.08.2016 | Japanilainen ateria, Helsinki

Japanilainen ateria on kuin taideteos, jossa yhdistyvät niin estetiikka, lempeys kuin tuoreet raaka-aineet; riisi, kala ja kasvikset. Kurssilla tulevat tutuiksi mm. erilaiset sushit, tamagoyaki, yakitori ja maki. Tule opettelemaan ja maistelemaan japanilaisen keittiön herkkuja.

30.08.2016 | Japanilainen ateria - päiväkurssi, Helsinki

Japanilainen ateria on kuin taideteos, jossa yhdistyvät niin estetiikka, lempeys kuin tuoreet raaka-aineet; riisi, kala ja kasvikset. Kurssilla tulevat tutuiksi mm. erilaiset sushit, tamagoyaki, yakitori ja maki. Tule opettelemaan ja maistelemaan japanilaisen keittiön herkkuja.

01.09.2016 | Säilöntäkurssi, Helsinki

Opettelemme perussäilöntätaitoja. Omenat soseeksi/ marmelaadiksi, marjat hilloksi, pihlajanmarjat hyytelöksi, porkkanaa/kesäkurpitsaa ja muuta syksyn satoa pikkelsiksi. Valkosipulinkynsiä säilöön …luumujen umpioimista. Vinkit höyrymehun mäskin hyötykäyttöön sekä pakastamiseen ja kuivaamiseen.

08.09.2016 | Kokataan satokauden mukaan, Helsinki

Punajuuret ovat syksyllä makeimmillaan vaikka aasialaisittain keitoissa. Palsternakasta teemme pyrettä. Porkkanat,lantut, sellerit pehmenevät raasteista pihveiksi. Juurekset sopivat hyvin possupataan. Wokkiliharuoissa erilaiset kaalit ovat omiaan. Sieniä voidaan käyttää esim. sämpylöiden leivonnassa. Omenat ja puolukat mehustavat piiraat jälkiruoiksi.

09.09.2016 | Kokataan satokauden mukaan- päiväkurssi, Helsinki

Punajuuret ovat syksyllä makeimmillaan vaikka aasialaisittain keitoissa. Palsternakasta teemme pyrettä. Porkkanat,lantut, sellerit pehmenevät raasteista pihveiksi. Juurekset sopivat hyvin possupataan. Wokkiliharuoissa erilaiset kaalit ovat omiaan. Sieniä voidaan käyttää esim. sämpylöiden leivonnassa. Omenat ja puolukat mehustavat piiraat jälkiruoiksi.

Siirry tapahtumakalenteriin

Marttojen neuvontapuhelin

puh: 0600 14882

ma-pe klo 12-15

1,73/min + ppm

Huom! neuvontapuhelin on suljettu 4.-29.7.2016

Uudenmaan Martat

Asiantuntevaa kotitalousneuvontaa
- ruokakursseja
- antoisia elämyksiä ja oppimisen iloa

Alueellamme on n. 170 marttayhdistystä ja niissä toimii lähes 9000 marttaa.
Tervetuloa mukaan!

Toimisto on avoinna
maanantaisin klo 12-17
tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10-15
Lapinlahdenk.3 A, 2 krs.
puh. 050 5855 300