Uudenmaan Martat

Näytä tapahtumakalenteri
28.02.2017 | Kastiketta, kiitos -joitakin paikkoja jäljellä, Helsinki

Kurssilla valmistetaan mm. klassiset béchamel ja hollandaise, joita muokkaamalla makuelämysten mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

02.03.2017 | Perusruokakurssi 2.3., Helsinki

Neljän kerran perusruokakurssi torstaisin 2.3., 9.3., 16.3. ja 23.3. klo 17-20.30.
Jokaisella opintokerralla on oma teemansa; viljatuotteet, kasvikset, kalat ja liha.

04.03.2017 | Makkaraa itse tehden- päiväkurssi, Helsinki

Makkaran tekeminen on hauskaa puuhaa ja saat taatusti oman makuisia makkaroita. Teemme neljää eri tyyppistä makkaraa ja niille sopivat lisäkkeet vuodenajat huomioiden.

04.03.2017 | Ketjukoulutus kässäryhmien vetäjille Vantaalla, Vantaa

Sisältö: virolaiset palmikoidut nauhat ja Hetki on käsillä –ketjukoulutus

06.03.2017 | Kokoontumisilta yhdistyksille, Helsinki

Maanantaina 6. maaliskuuta 2017 klo 17.30– n. 19.30 järjestetään kokoontumisilta niille marttayhdistyksille, jotka tuntevat olevansa vielä lapsen kengissä ja kokevat tarvitsevansa tukea toimintaan.
Yhdistys voi lähettää tapaamiseen 2 marttaa.
Tarkoituksena on saada tietoa yhdistyksen toiminnasta, verkostoitua ja tutustua vertaismarttoihin.
Tapaaminen antaa piirille lisätietoa yhdistysten tilanteesta ja auttaa suunnittelemaan koulutuksia ja mahdollisia tukitoimia.

08.03.2017 | Miehet kokkaa, Helsinki

Kaikille kokkaamisesta kiinnostuneille miehille tarkoitettu kurssi, jolla opetellaan valmistamaan maistuvia ruokia ja leivonnaisia. Kurssilla tehdään kokonainen menu alku-, pää- ja jälkiruoin.
Kunnon keittiötyövälineet helpottavat ruuanvalmistusta. Rohkeasti mukaan!

11.03.2017 | Hei, me leivotaan - päiväkurssi, Helsinki

Lasten ja aikuisten yhteisellä leivontakurssilla tehdään kauden leivonnaisia ja nautitaan ne lopuksi yhdessä.- Mukaan mahtuu 7 lapsi+aikuinen paria,

13.03.2017 | Vauvanruokalähettiläät, Helsinki

Vauvanruokalähettiläät ma 13.3 klo 10.00-13.30 Uudenmaan Marttojen opetuskeittiö, Lapinlahdenkatu 3, 2. krs. Tässä koulutuksessa saat valmiudet toimia Uudenmaan Marttojen vauvanruokalähettiläänä.

13.03.2017 | Mifu, quorn, härkis - vaihtoehdot lihalle, Helsinki

Haluaisitko vähentää lihan syöntiä ja lisätä kasvisten määrää omassa ruokavaliossasi? Tällä kurssilla opit käyttämään ja valmistamaan herkullisia ruokia uusista kasvisproteiinivalmisteista. Valmistamme aterian alkupalasta jälkiruokaan.

14.03.2017 | Kalankäsittelyn alkeet, Helsinki

Erilaisia sesongin kaloja käsitellään suomustamalla, suolistamalla, fileoimalla, nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttänen ja kurssilla nautitaan valmistettuja kalaruokia.

15.03.2017 | Huonekasvien lisääminen, Helsinki

Vartamme pelargonioita, jaamme yrttejä jne.

16.03.2017 | Toscanalaisia makuja, Helsinki

Toscanan perinteikäs keittiö on maailmankuulu, eikä suotta! Toscanalainen ruoka on yksinkertaista ja se perustuu laadukkaisiin sesongin raaka-aineisiin. Erilaiset pavut, kasvikset ja yrtit muodostavat yhdessä lihan, juuston ja oliiviöljyn kanssa tämän herkullisen keittiön perustan. Valmistamme kurssikerralla tuoretta pappardelle-pastaa, ribollitaa ja mehukasta panzanella-salaattia, cantuccini-keksejä ja paljon muuta.

20.03.2017 | Ilta Välimerellä, Helsinki

Välimeren eri maiden yhteisöllisiä ruokakulttuureja yhdistävät raaka-aineiden tuoreus ja runsaat maut. Kalan, vihannesten, hedelmien, pähkinöiden ja palkokasvien runsas saanti ja käyttö tekevät ruokavaliosta yhden maailman terveellisimmistä. Kurssilla valmistetaan monipuolisesti eri Välimeren maiden paikallisia herkkuja sesongin raaka-aineita ja monipuolisia mausteita hyödyntäen.

20.03.2017 | Japanilainen ateria, Helsinki

Japanilainen ateria on kuin taideteos, jossa yhdistyvät niin estetiikka, lempeys kuin tuoreet raaka-aineet; riisi, kala ja kasvikset. Kurssilla tulevat tutuiksi mm. erilaiset sushit, tamagoyaki, yakitori ja maki. Tule opettelemaan ja maistelemaan japanilaisen keittiön herkkuja.

21.03.2017 | Martan kanssa ranskalaisessa keittiössä, Helsinki

Ranskalaiset ovat ylpeitä oman maakuntansa herkuista, laadukkaista raaka-aineista ja vuodenaikoja seuraavasta ruokakulttuuristaan. Näitä periaatteita noudattaen valmistuu ranskalainen ateria myös marttojen keittiössä. Siellä tuoksuvat yrtit, maistuvat aidot ja täyteläiset maut ja ruuanlaittoa leimaa konstailemattomuus ja helppous. Aloita ranskalainen iltasi raikkaalla aperitiivilla, nauti alkuruuaksi suloisesti lämmittävää sipulikeittoa ja päätä koko ihanuus mitä klassisimmin tarte tatinia herkutellen.

25.03.2017 | Puheenjohtajien ja sihteerien koulutusristeily 25.3., Helsinki

Puheenjohtajien ja sihteerien koulutusristeily la 25.3.2017.
Matkalla tarvitaan passi tai voimassa oleva henkilökortti.
Pyydämme osallistujia kirjaamaan syntymäajan jäsennumero - kenttään esim. 01021950

27.03.2017 | Gruusialainen keittiö, Helsinki

Sanonta kuuluu, että georgialaiset elävät syödäkseen. Täyteläisessä ruoassa käytetään runsaasti kasviksia, mausteita, yrttejä, juustoa ja pähkinöitä.
Kurssikerran aikana valmistetaan mm. Lobio-muhennosta, badrijani-rullia ja hatsapuri-leipää. Tule kokemaan, oppimaan ja ihastumaan gruusialaiseen keittiöön.

28.03.2017 | English Afternoon Tea, Helsinki

Iltapäivän sininen hetki houkuttelee istahtamaan alas ja juomaan rauhassa kupin teetä.
Teetuokio englantilaiseen tyyliin vie matkalle teemakujen maailmaan - saisiko olla darjeelingia, assamia vai kenties rooibosta? Kattaukseen kuuluvat tietenkin itseoikeutetut teen seuralaiset: houkuttelevat voileivät, skonssit ja sitruuna-marenkipiiras. Entä miten valmistuvat legendaariset Bara Brith ja Victoria Sponge? English Afternoon Tean jälkeen nämä herkut voivat rikastuttaa myös arkisia teehetkiä kotona.

29.03.2017 | Vegeherkkuja, Helsinki

Haluaisitko syödä enemmän kasvisruokaa, mutta ideoita puuttuu? Kurssikerralla valmistetaan monipuolisia ja maukkaita kasvisruokia mm. kauden kasviksia, palkokasveja ja erilaisia mausteita hyödyntäen. Tule mukaan oppimaan ja hakemaan inspiraatiota omaan kotikeittiöön. Kurssilla käytetään joissakin ruoissa maitotuotteita ja kananmunaa.

01.04.2017 | Päivä Välimerellä - päiväkurssi, Helsinki

Välimeren eri maiden yhteisöllisiä ruokakulttuureja yhdistävät raaka-aineiden tuoreus ja runsaat maut. Kalan, vihannesten, hedelmien, pähkinöiden ja palkokasvien runsas saanti ja käyttö tekevät ruokavaliosta yhden maailman terveellisimmistä. Kurssilla valmistetaan monipuolisesti eri Välimeren maiden paikallisia herkkuja sesongin raaka-aineita ja monipuolisia mausteita hyödyntäen.