Uudenmaan Martat

Näytä tapahtumakalenteri
24.01.2017 | Minun Afrikkani, Helsinki

Tervetuloa makumatkalle Afrikkaan! Kurssikerran aikana tutustutaan Afrikan erilaisiin ruokakulttuureihin, eri maiden raaka-aineisiin ja valmistetaan ateria yhdistäen eri maiden paikallisia herkkuja. Valmistamme esimerkiksi ghanalaista maapähkinäkeittoa, tunisialaista lammaspataa ja suussa sulavia tansanialaisia banaanimunkkeja.

25.01.2017 | Makkaraa itse tehden, Helsinki

Makkaran tekeminen on hauskaa puuhaa ja saat taatusti oman makuisia makkaroita. Teemme neljää eri tyyppistä makkaraa ja niille sopivat lisäkkeet vuodenajat huomioiden.

30.01.2017 | English Afternoon Tea, Helsinki

Tammikuisen iltapäivän sininen hetki houkuttelee istahtamaan alas ja juomaan rauhassa kupin teetä. Teetuokio englantilaiseen tyyliin vie matkalle teemakujen maailmaan - saisiko olla darjeelingia, assamia vai kenties rooibosta? Kattaukseen kuuluvat tietenkin itseoikeutetut teen seuralaiset: houkuttelevat voileivät, skonssit ja sitruuna-marenkipiiras. Entä miten valmistuvat legendaariset Bara Brith ja Victoria Sponge? English Afternoon Tean jälkeen nämä herkut voivat rikastuttaa myös arkisia teehetkiä kotona.

04.02.2017 | Vapaaehtoisten marttojen koulutuspäivä, Helsinki

Teemalla: Yhteistyössä on voimaa ja iloa, Marttayhdistysten alueellinen yhteistyö
Lauantaina 4.2.2017 klo 9.30 – 15.00.

06.02.2017 | Mifu, quorn, härkis - vaihtoehdot lihalle, Helsinki

Haluaisitko vähentää lihan syöntiä ja lisätä kasvisten määrää omassa ruokavaliossasi? Tällä kurssilla opit käyttämään ja valmistamaan herkullisia ruokia uusista kasvisproteiinivalmisteista. Valmistamme aterian alkupalasta jälkiruokaan.

06.02.2017 | Makumatka Koreaan, Helsinki

Pöydässä notkuu tusina eri herkkuja, jotka koostuvat viidestä eri väristä ja mausta. Korea sijoittuu kahden vahvan ruokakulttuurimaan, Kiinan ja Japanin väliin, sen erottaa kuitenkin naapurimaistaan etenkin runsas mausteiden käyttö.

07.02.2017 | Thaimaalainen keittiö, Helsinki

Thai-ateriassa yhdistyvät monet maut, värit, erilaiset raaka-aineet sekä ruokien erilainen koostumus. Makeat, suolaiset, kirpeät, voimakkaat ja tuliset maut kohtaavat toisensa sulassa sovussa.
Ruoka rakentuu kasviksista, joita täydentävät kala ja äyriäiset sekä lihat.
Tärkeitä mausteita ovat mm. kala-ja osterikastikkeet, currytahnat, korianteri, valkosipuli, inkivääri, chilit, kookos ja lime.

08.02.2017 | Makumatka Intiaan, Helsinki

Mausteiset tuoksut ja tulisenmakeat sekä samettisen pehmeät maut yhdistyvät täydelliseksi kokonaisuudeksi tämän kurssin ruuissa.
Linssit, kalat ja äyriäiset, kasvikset, lihat, pähkinät ja hedelmät kuvaavat raaka-aineiden monipuolisuutta.

09.02.2017 | Makkaraa itse tehden, Helsinki

Makkaran tekeminen on hauskaa puuhaa ja saat taatusti oman makuisia makkaroita. Teemme neljää eri tyyppistä makkaraa ja niille sopivat lisäkkeet vuodenajat huomioiden.

09.02.2017 | Hävikistä herkuksi, Helsinki

Kuivahtiko leipä tai mustuivatko banaanit? Onko maidosta mennyt parasta ennen- päiväys ohitse? Älä suotta heitä hyviä ruoka-aineksia pois! Tule opettelemaan miten saat tähteistä herkullisia ruokia. Kurssilla tehdään koko ateria alkuruoasta jälkiruokaan vuoden sesongin mukaan. Mukaasi saat monipuolisen vihkosen, johon on koottu parhaat ruokaohjevinkit eri ruokien uudelleen tuunaamiseen.

10.02.2017 | Lautasmatka Louisianaan, Helsinki

Louisianalaisessa ruoassa on tuhtia makujen rikkautta – lihat, kalat ja äyriäiset sekä kasvikset maustetaan vahvasti pippureilla, yrteillä ja sipuleilla. Savuisuutta ja pähkinäisyyttä ruokaan saadaan roux-suuruksella. Jälkiruoassa ei turhaan säästellä kermaa, voita, pekaanipähkinöitä tai likööriä.

11.02.2017 | Kokataan yhdessä - päiväkurssi, Helsinki

Lasten ja aikuisten yhteisellä ruuanlaittokurssilla valmistetaan herkullinen ateria alkupaloista jälkiruokaan ja nautitaan ne lopuksi yhdessä.
Mukaan mahtuu 7 lapsi+aikuinen paria.

13.02.2017 | Karjalaiset piiraat, Helsinki

Suussa sulavia karjalanpiirakoita ohra-ja riisitäytteillä, lanttusupikkaita ja marjarönttösiä.Tutuiksi tulevat myös ilomantsilaiset vatruskat, mahalleen makkuajat sekä tapuntaiset.

14.02.2017 | Kalankäsittelyn alkeet, Helsinki

Sesongin kaloja käsitellään suomustamalla, suolistamalla, fileoimalla, nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttänen ja kurssilla nautitaan valmistettuja kalaruokia.

14.02.2017 | Hyvän olon kahvila, Helsinki

Hyvänolon kahvilan ensimmäinen kokoontuminen on ystävänpäivänä 14.2.2017 klo 17- teemalla huolla parasta ystävääsi, itseäsi! Kokoontuminen Marttatalolla.
Kahvilan asiantuntijana on fysioterapeutti, joka puhuu liikunnan ja lihashuollon tärkeydestä.
Tule mukaan ideoimaan, mitä kaikkea muuta voimme tehdä yhdessä hyvän olon edistämiseksi.

14.02.2017 | Kukkia koko kesäksi - ketjukoulutus vapaaehtoisille puutarhamartoille, Helsinki

Koulutus on suunnattu puutarhamartoille ja paikan päälläkin voi liittyä puutarhamarttoihin.
Hinta 20 € (suositeltavaa, että martta-yhdistys maksaa)
Koulutuksessa käsitellään teema-aihetta sekä koulutustilaisuuden (esim. martta-illan) järjestämistä.

20.02.2017 | Pikkukokit hiihtolomalla 20-21.2. - päiväkurssi, Helsinki

Supersuositut kesän pikkukokit ovat nyt myös hiihtolomalla miniversiona! Mikä sen parempi tapa viettää hiihtolomaa kuin yhdessä kokaten ja syöden! Tervetuloa kaksipäiväiselle pikkukokkien omalle hiihtolomaleirille, jossa valmistetaan kumpanakin päivänä ateria pääruuasta jälkiruokaan lisukkeineen.

22.02.2017 | Pikkukokit hiihtolomalla 22-23.2. - päiväkurssi, Helsinki

Supersuositut kesän pikkukokit ovat nyt myös hiihtolomalla miniversiona! Mikä sen parempi tapa viettää hiihtolomaa kuin yhdessä kokaten ja syöden! Tervetuloa kaksipäiväiselle pikkukokkien omalle hiihtolomaleirille, jossa valmistetaan kumpanakin päivänä ateria pääruuasta jälkiruokaan lisukkeineen.

22.02.2017 | Seitsemän sortin leivonnaisia, Helsinki

Viehättääkö ajatus itse valmistetuista leivonnaista? Olet sitten vasta-alkaja, tai kokenut leipoja, tule oppimaan ja kokeilemaan uutta. Kurssikerralla käydään läpi erilaisia taikinoita ja leivontatekniikoita. Kurssilla valmistetaan monipuolisesti tarjottavaa niin arkeen ja juhlaan; moussekakkua, tartaletteja, suolaisia muffineita ja paljon muuta.

27.02.2017 | Kukkasidontaa, Helsinki

Tervetuloa tekemään pyöreä kukkakimppu ns. spiraalitekniikalla.
Kurssimaksu sisältää kahvin/teen ja tarvikkeet.
Tuo mukanasi iso kangaskassi tai vastaava valmistamasi kukkakimpun kuljettamiseksi kotiin.