Meksikolainen tacosalaatti

4 annosta

Valmistusohje

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl tacomausteseosta
suolaa
½ limen mehu
2 viipaletta ruisleipää
1 jääsalaatti
1 porkkana
1 suippopaprika
1 rs kirsikkatomaatteja (250 g)
(½ ruukku korianteria)

Kermaviilikastike
1 prk kermaviiliä (200 g)
½ limen mehu
1 tl chilikastiketta tms.
1 tl sokeria
¼ tl suolaa

  • 1. Paista jauheliha öljyssä ja mausta ruskistuksen jälkeen tacomausteella, suolalla ja puolikkaan limen mehulla.
  • 2. Leikkaa leivät kuutioiksi ja paahda ne.
  • 3. Huuhtele salaatti ja revi se pieneksi.
  • 4. Huuhtele ja kuori porkkana ja leikkaa kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi.
  • 5. Huuhtele paprika ja tomaatit. Leikkaa paprika ohuiksi viipaleiksi ja tomaatit puoliksi. Leikkaa korianteri silpuksi.
  • 6. Yhdistä kaikki salaattiainekset laakealle tarjoiluvadille kerroksittain.
  • 7. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua kylmässä hetki. Tarjoile kastike salaatin ja nachojen kanssa.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0 kg CO2 ekv
  • Energia 375 kcal/annos
  • C-vitamiini 76.1 mg
  • Rauta 3.8 mg
  • Kalsium 136.9 mg
  • Natrium 465.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.2 g
  • Sokerit 8.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.9 g
  • Proteiini 22.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.1 g
  • Rasva 23.4 g