aatunmami13.07.2007 17:33
Kuka harrastaa?
Itse olen laittanut maahan näitä ruukkusalaatteja (jääsalaatti) ainakin puoli tusinaa, ja vain yksi on lähtenyt uudelleen kasvamaan.

Mikä niksi siinä on?

Pitääkö sitä vihreäävartta jättää ikäänkuin aluksi, vai istutanko vain pelkän multapaakun maahan, että se lähtisi varmemmin kasvamaan?
Vaikuttaakohan paikalla liikkuvat muurahaiset tuohon salaatin kasvuunlähtemiseen? En ne salaatissa kiipeä, mutta varmaan siellä juuressa jossain.
(tuntematon)13.07.2007 19:41
Kuin jatkona edelliseen - miten sitruunamelissa onnistuis? Törkkää potin multAan, ja siinä se - vai onko jotain milla onnistuis oikeasti??
virva
sumi13.07.2007 20:27
Olen myös laittanut jäävuorisalaattia maahan, jätän siihen kolmisen senttiä vanhaa ja aina on lähtenyt kasvamaan, jätän myös sen ruukun paikoilleen. Yritin joskus leikata sitä pois, mutta silloin juuret kärsi ja se kuoli. Kasvaa muuten aika nopsaan, ei ole viikoakaan ollut maassa ja kymmensenttisiä alkuja.Eilen laitoin ostamani tillin ruukussa ja on virkeän näköinen. Nyt ovat saaneet vettä ei ainakaan kuivuus haittaa ;)
En usko että murkut haittaa ,ainakaan paljoa, meidän maassa niitä vilistää joka puolella.
nupitar14.07.2007 13:44
Muista

katsoa juuria ennen ostoa, jos aiot ryhtyä uudelleenistutukseen. Juurten on oltava vaaleita! Ruskeajuuriset eivät lähde kasvamaan uudelleen. Tämä pätee kaikkiin kaupan ruukkujuttuihin.

Samoin tuo jo aikaisemmin kerrottu juttu: Istuta ne ruukkuineen päivineen. Juuristo kärsii, jos alat repiä ruukkua pois.

Istuta vain hiukan isompaan astiaan ja niin, että ruukun yläreuna juuri ja juuri peittyy.

nupitar
piiti14.07.2007 23:31
Olen laittanut maahan ilman ruukkua kaupan salaatin loppuja ja hyvin ovat lähteneet.Alkuvaiheessa kastelu on tosi tärkeetä, se pitää tehdä päivittäin muutaman päivän ajan.vähän varjoinen paikka on hyvä.
(tuntematon)16.07.2007 20:29
Re: Re: Kaupan salaatin uudelleen istutus?

Että osas olla tosi upeita persiljoita naapurillani! Oli keväällä ja alkukesästä ostanut ruukkupersijoita muutaman, syönyt syötävänsä ja tyrkännyt loput multaan ruukkuineen päivineen. Valtavan hienoja!
Omat, siemenestä kasvattamani ovat kuin poikasia niitten rinnalla...
virva
Rosmarin16.07.2007 21:30
Re: Re: Re: Persiljoista puheen ollen...

... ostin keväällä kaksi persiljaruukkua, valitsin oikein tuuheita ja hyviä yksilöitä.
Sitten jaoin molemmat 5-6 osaan ja istutin toisen mökille ja toisen kaupunkiin parvekelaatikkoon.

Ovat kasvaneet aivan mahdottomasti.
Äsken juuri ajattelin, että jos eivät tule kaikki syötyä, pitänee kuivattaa talveksi.

Suosittelen tätä helppoa keinoa mahtavien puskien saamiseksi!
markkinapallo16.07.2007 23:05
Re: Re: Re: Re: Persiljoista puheen ollen...

Laita Rosmarin ne persiljat pakastimeen, suihkuta sumutinpullolla ne kosteaksi ja silppua rasiaan. On helppo ottaa keiton tai salaatin päälle vaikka lusikalla, jäistä, rapeaa silppua.
Rosmarin17.07.2007 16:24
Markkinapallolle....

...kiitos oivallisen tuntuisesta vihjeestä persiljoiden pakastukseen, kokeilemisen arvoinen vinkki!
surina17.07.2007 21:58
Persiljoista kerrohan vielä

Siis miten tarkoitat?
Ensinkö persiljanippua suihkutetaan ja sitten silputaan märkä persilja rasiaan ja rasia pakastimeen. (Vai oliko tarkoitus jotenkin persiljanippu pakastaa suihkutettuna ja sitten silputa vai vai...)
Gigsig18.07.2007 16:57
Istutin keväällä kaupan basilikan kukkaruukkuun ja se on kasvanut keittiön ikkunalla oikein komeaksi pehkoksi! Kun vaan muistaisi käyttää sitä eikä vain ihailla vihreää kasvia! :-)
piiti21.07.2007 00:45
Re: Persiljoista kerrohan vielä

Persilja, tilli ja muut yrtit on hyvä leikata saksilla juomalasissa.
Rasiasta silppua on helppo ottaa sen verran kuin tarvitsee ja laittaa loput takaisin pakkaseen.Jos pakastaa muovipussissa, silppu on pussin reunoissa kiinni kuin takiainen, eikä lähde kuin huuhtelemalla pois.

Sinun tulee olla kirjautunut vastataksesi.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.