fiibu27.05.2011 18:11
Lipstikka on saanut suosiota, eikä syyttä. Se on monikäyttöinen. Nyt pillisipulia suosittelen kasvimaalle. Aikaisin keväällä varret alkaa kasvun ja kun koko kesän varsia käytät, on aina tuoretta sipulinvartta salaatteihin. Kevätsipulin hyvin korvaa, ja on monivuotinen.
toscaz27.05.2011 18:40
Mikä se sellainen pillusipuli oikein mahtaa olla kun ei ole vielä vastaan kävellyt.
alli27.05.2011 19:02
Pillisipuli ja ilmasipuli ovat aika samantyyppisiä maultaan.

Lapsuudessa meilläkin oli kasvimaalla aina pillisipuli, josta leikattiin vihreää sipulia toppikuppipottuihin.

Nykyisin meillä on pihassa ilmasipulia (sitä "kevätsipulia"), josta saa varhaisesta keväästä alkaen aina myöhäiseen syksyyn asti sipulinmakua ruokiin. On meillä ruohosipulikin, mutta ilmasipuli ja pillisipuli ovat paljon maukkaampia.

http://kauppa.auringontahti.com/?129,pillisipuli-allium-fistulosum

Alli
fiibu27.05.2011 22:52
Re: Re: pillisipuli

Sipulinvarsia ja hyviä. Korvaa kevätsipulin ja on monivuotinen. Kuinkas näitä siemeniä saatais parhaiten levitykseen?
Marja K28.05.2011 04:41
Re: Re: pillisipuli

Pill i sipuli:) on sellainen monivuotinen sipuli jolla on sormenpaksuiset varret ja erittäin maukas maku, kasvaa melkein missä vaan, talvehtii hyvin ja on satoisa. Alkusyksystä se kukkii pyöreällä vaalealla kukalla jonka sisälle muodostuu mustia pieniä siemeniä, ne itävät paremmin jos saavat kylmäkäsittelyn.

Ilmasipuli on samannäköinen kuin pillisipuli kesällä, mutta sen kukkavanojen päähän muodostuu pieniä peukalonpään kokoisia sipuleita, niistä se lisääntyy, siemeniä ei ilmasipuli tee. Ne pienet sipulit varsien päässä sopivat hyvin myös käytettäväksi.

Ruohosipuli on se tuttu ruohonkorren paksuisia varsia kasvava sipuli, jos sen ei anna kukkia se antaa satoa koko kesän.

Kiinansipuli on samanlainen näöltään kuin ruohosipuli, mutta se kukkii valkoisin kukin ja siinä on valkosipulin hyvä maku.

No sitten on vielä karhunlaukka, samanalaiset lehdet kuin kielolla, lehdissä samoin kuin kiinansipulissa valkosipulin maku, erittäin herkullinen. Karhunlaukasta saa satoa juuri nyt, kohta se alkaa kellastua ja häviää kesäksi näkyvistä.

Mie kun olen sipulidiggari niin näitä kaikkia kasvaa meidän kasvimaalla:)
toscaz28.05.2011 14:17
Re: Re: Re: pillisipuli

Kiitän valistuksesta. Karhunlaukkaa olenkin käyttänyt jo pitkään kuivattuna. Aivan erinomainen mm. keittojen ja patojen mausteena, mutta sopii toki kaikkeen mihin sipuli ja valkosipuli. Nuo pillit ja ilmat eivät vielä ole tullet tutuiksi. Ruohosipuli on hoitanut vihreän sipulin tarpeen, mutta se ei ole pärjännyt erityisen hyvin talvien yli. Nyt kylläkin rehottaa yhden siemenpussin sato siihen malliin, että jo tänä kesänä taidan hukkua siihen.

Sinun tulee olla kirjautunut vastataksesi.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.