Curry-kalakeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

1 rkl öljyä
½–1 tl currya
1 ½ dl pikariisiä
1 l vettä
1 kalaliemikuutio
suolaa
mustapippurirouhetta
250 g pakastekasvissuikaleita
1 pkt pakasteseitiä (400 g)
1 dl tuoretta tilliä

  1. Kaada öljy kattilaan, sekoita curry ja riisi joukkoon. Kuullota hetki. Lisää vesi, liemikuutio, suolaa ja pippurirouhetta. Kuumenna kiehuvaksi.
  2. Lisää kattilaan kasvissuikaleet. Anna kiehua hetki.
  3. Paloittele hieman sulanut/ kohmeinen pakastekala ja lisää kattilaan.
  4. Anna keiton kiehua sen verran, että riisi on napakan kypsää.
  5. Tarkista maku ja mausta mieleiseksi. Lisää pinnalle silputtua tilliä.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.99 kg CO2 ekv
  • Energia 252 kcal/annos
  • Rasva 5.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Proteiini 20.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 33.3 g
  • Sokerit 3.3 g
  • Kuitu, kokonais- 3.5 g
  • Natrium 1072.8 mg
  • Kalsium 48.2 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • C-vitamiini 12.4 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus