Erityisruokavaliot

Maidoton, Munaton

Reseptiluokat

Liha- ja makkararuoat, Perinneruoat

Sesonki- ja juhlaruoka

Talvi

Kaalilaatikko on perinteistä, hyvää kotiruokaa. Uunissa laatikon maut hautuvat täyteläisiksi. Kaalilaatikkoa kannattaa valmistaa kerralla suurempi annos, sillä se maistuu myös uudelleen lämmitettynä. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.

reilu 1 kg valkokaalia
5 dl vettä
1-2 tl suolaa
1 sipuli
400 g nauta-sikajauhelihaa
2 tl meiramia
mustapippurirouhetta
valkopippuria
2 rkl siirappia
1 dl puuroriisiä
3-4 dl lihalientä
pinnalle:       
1 rkl voita tai margariinia

  1. Silppua kaali. Kannan kovimman osan voi jättää pois. Kuumenna vesi laakeassa kattilassa. Lisää suola ja kaalit. Sekoittele silloin tällöin. Anna kiehua puolisen tuntia.
  2. Hienonna sipuli. Ruskista jauheliha paistinpannulla kahdessa erässä. Lisää sipuli. Mausta seos meiramilla, mustapippurirouheella ja valkopippurilla.
  3. Kaada jauheliha kaalin joukkoon. Mausta seos siirapilla. Lisää joukkoon raaka riisi ja lihaliemi.
  4. Voitele iso uunivuoka. Kaada kaaliseos liemineen vuokaan. Pane vuoan pinnalle muutama voinokare.
  5. Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 1-1 ½ tuntia. Peitä tarvittaessa paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla. Tarjoa lisänä puolukkahilloa.