Kala-nokkoskeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

noin ½ litraa nokkosia
vettä
kalalientä
6–8 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
200–300 g fileoitua kalaa
100 g kylmäsavustettua lohta
suolaa ja pippuria
50 g esikäsiteltyjä korvasieniä
tuoretta tilliä

  1. Kiehauta nokkosenlehdet nopeasti vedessä. Kaada vesi pois. Leikkaa lehdet karkeaksi silpuksi.
  2. Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Paloittele kasvikset.
  3. Kuori ja hienonna sipuli.
  4. Laita kasvikset kattilaan ja lisää kalalientä sen verran, että kasvikset peittyvät. Keitä kasvikset lähes kypsiksi.
  5. Leikkaa kalafilee suupaloiksi ja pilko kylmäsavulohi pieniksi paloiksi.
  6. Hienonna esikäsitellyt korvasienet. Lisää kalat, sienet ja nokkossilppu keittoon kypsymisen loppuvaiheessa.
  7. Anna kiehua muutama minuutti, kunnes kala on kypsää. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla mieleiseksi.
  8. Silppua tilli ja lisää keittoon juuri ennen tarjoilua.

    Tarkista korvasienien esikäsittely: Korvasieni | Martat

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
1.15 kg CO2 ekv
  • Energia 279 kcal/annos
  • Rasva 11.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
  • Proteiini 21.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30.7 g
  • Sokerit 3.7 g
  • Kuitu, kokonais- 4.7 g
  • Natrium 932 mg
  • Kalsium 416.9 mg
  • Rauta 4.1 mg
  • C-vitamiini 101.9 mg