Kananmunakastike

4 annosta

Valmistusohje

60 g margariinia tai voita
0,75 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
3 keitettyä kananmunaa
suolaa, valkopippuria
0,5 dl ruohosipulia tai kesäsipulin varsia pieneksi hakattuna

1. Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa ja imeytä siihen jauhot. Hauduta miedolla lämmöllä pieni hetki, jauhot eivät saa ruskistua.
2. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen, kunnes kastike on sopivan paksuista.
3. Anna kiehua hiljaa hymyillen noin 5 minuuttia. Palaa herkästi pohjaan.
4. Murskaa kananmunat esim. haarukalla ja sekoita kastikkeeseen.
5. Lisää myös ruohosipuli tai kesäsipulia.
6. Mausta kastike suolalla ja valkopippurilla. Maista.

Tarjoa uusien perunoiden tai paistetun kalan kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.36 kg CO2 ekv
  • Energia 221 kcal/annos
  • Rasva 12.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.9 g
  • Proteiini 10.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.8 g
  • Sokerit 6.4 g
  • Kuitu, kokonais- 0.5 g
  • Natrium 485.3 mg
  • Kalsium 194.2 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 3.4 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus