Peruna-sieniröstit

G
4 annosta

Valmistusohje

1 dl (kuivattuja) mustia torvisieniä tai suppilovahveroita
500 g perunoita
1 iso sipuli
2 kananmunaa
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
öljyä paistamiseen

  1. Jos käytät kuivattuja sieniä, liota sieniä vedessä vähintään 30 minuuttia ja valuta hyvin.
  2. Kuori ja raasta perunat, anna enimmän veden valua raasteesta pois.
  3. Hienonna sipuli ja pilko sienet.
  4. Sekoita kulhossa perunan, sipulin ja sienien sekaan kananmunat, suola ja pippuri.
  5. Kuumenna öljy paistinpannulla.
  6. Lusikoi röstiseosta pannulle ja litistä massaa hieman lastalla reilun sentin paksuiseksi.
  7. Paista rapeaksi miedolla lämmöllä 3-4 minuuttia per puoli.
  8. Kypsennä vielä hetki tarvittaessa uunissa tai pidä lämpimässä odottamassa tarjoilua.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.53 kg CO2 ekv
  • Energia 207 kcal/annos
  • Rasva 10.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
  • Proteiini 6.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.4 g
  • Sokerit 2.1 g
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Natrium 617 mg
  • Kalsium 33.8 mg
  • Rauta 2 mg
  • C-vitamiini 15.6 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus