Perunarieska

6 annosta

Valmistusohje

5 dl perunasosetta
suolaa, ellei soseessa ole jo valmiiksi
1 muna
5 dl ohrajauhoja

  1. Sekoita ainekset keskenään (jähmettynyttä muusia voit notkistaa hieman maidolla).
  2. Nostele keoiksi leivinpaperin päälle ja taputtele jauhojen avulla ohuiksi leipäsiksi, noin 12 kpl.
  3. Pistele haarukalla ennen paistamista.
  4. Paista n. 225-250 asteessa noin 15 min, pinta saa hieman ruskistua.
  5. Nauti lämpimänä.

    Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.37 kg CO2 ekv
  • Energia 358 kcal/annos
  • Rasva 4.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Proteiini 9.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 74.5 g
  • Sokerit 2 g
  • Kuitu, kokonais- 7.2 g
  • Natrium 354.2 mg
  • Kalsium 48.9 mg
  • Rauta 4.4 mg
  • C-vitamiini 4.3 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus