Porkkana-rakuunaleivät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/04/Porkkana-rakuuna-ja-punajuuri-timjamileivat_Lores-ID-21505.jpg
Porkkana-rakuunaleivät
Leipä on käytännöllinen, monipuolinen ja terveellinen aterian peruselementti, joka taittuu kekkereihin, illanistujaisiin ja kotoisemmalle ruokahetkelle. Porkkana-tuorejuustotäyte sopii niin arkeen kuin juhlaan.
-
Avainsanat:
- Alkuruoat ja välipalat
- Arjen helpot
- Dipit
- Kasvisruoat
- Kesä
- Munaton
Valmistusohje
4:lle ruisleipäviipaleita
500 g kuorittuja, keitettyjä porkkanoita
200 g valkosipulituorejuustoa
tuoretta rakuunaa
suolaa ja mustapippuria
- Soseuta keitetyt porkkanat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Anna soseen jäähtyä.
- Lisää joukkoon tuorejuusto ja hienonnettua rakuunaa. Sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Levitä tahnaa leipäviipaleille. Koristele tuoreilla yrteillä.
1.03 kg CO2 ekv
- Energia 322 kcal/annos
- Rasva 16.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 10.1 g
- Proteiini 7.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 42 g
- Sokerit 9.2 g
- Kuitu, kokonais- 7.8 g
- Natrium 408.9 mg
- Kalsium 106.4 mg
- Rauta 2.1 mg
- C-vitamiini 11.1 mg
Ainesosat
-
1 tl, lehdetRakuuna, kuivattu
-
200 gTuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
-
500 gPorkkana
-
4 iso annos (50.0 g)Ruisleipä, ruispalat, vaasan