Sekahedelmäkeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

250 g kuivattuja sekahedelmiä
1 dl rusinoita
1 l vettä
1 dl sokeria
1 kanelitanko
2,5 rkl perunajauhoja

1. Huuhdo sekahedelmät ja rusinat, liota niitä muutama tunti vedessä, johon on sekoitettu sokeri.
2. Pese sitruuna hyvin ja kuori kuorimaveitsellä keltaista kuorta 4-5 suikaletta.
3. Keitä hedelmät pehmeiksi liotusvedessään, johon on lisätty kanelitanko ja sitruunankuorisuikaleet.
4. Suurusta keitto kylmään vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla. Lisää suurus ohuena nauhana liemeen koko ajan sekoittaen. Anna keiton pulpahtaa pari kertaa.
5. Purista sitruunasta mehua ja lisää keiton joukkoon, sekoita. Maista ja mausta mieleiseksi.
6. Ota kanelitanko pois keitosta. Huuhtele tanko ja anna kuivaa. Tankoa voi käyttää useamman kerran.
7. Kaada keitto tarjoilumaljaan jäähtymään ja ripottele pinnalle hieman sokeria jotta pinnalle ei muodostuisi kuorta.

Tarjoa keitto riisipuuron kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.23 kg CO2 ekv
  • Energia 230 kcal/annos
  • Rasva 0.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 2.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 68.1 g
  • Sokerit 44 g
  • Kuitu, kokonais- 6.6 g
  • Natrium 9 mg
  • Kalsium 51.9 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • C-vitamiini 3.2 mg