Sieni-kasvispihvit

4 annosta

Valmistusohje

3 dl esikäsiteltyjä, silputtuja ja paistettuja lampaankääpiä tai muita mietoja sieniä
1 porkkana
1 pieni kesäkurpitsa
1 rkl hienonnettua tilliä tai ruohosipulia
2 munaa
1 dl vehnäjauhoja
suolaa
valkopippuria

  1. Raasta porkkana ja kesäkurpitsa.
  2. Sekoita kaikki aineet kulhossa. Anna jauhojen turvota hetki.
  3. Kypsennä ohukaispannussa miedossa lämmössä kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
  4. Tarjoa pihvien kanssa esim. maustettua kermaviiliä ja keitettyjä perunoita.

    Testattu Marttakeittiössä

    Vinkki:Luonnonsienien tilalla voi hyvin käyttää viljeltyjä sieniä, esim. 200 g herkkusieniä. Sienet on hyvä kypsentää pannulla ennen kasvisten joukkoon laittamista.

Hiilijalanjälki
0.36 kg CO2 ekv
  • Energia 121 kcal/annos
  • Rasva 3.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Proteiini 6.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17 g
  • Sokerit 2.8 g
  • Kuitu, kokonais- 2.5 g
  • Natrium 331.3 mg
  • Kalsium 33.2 mg
  • Rauta 2.2 mg
  • C-vitamiini 13.2 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus