Makeahko kurpitsa on monipuolinen raaka-aine, joka on ihanaa myös täytettynä. Tässä ohjeessa on käytetty myskikurpitsaa, mutta voit hyvin käyttää myös muita kurpitsalajikkeita.

1 suuri myskikurpitsa/ 2 pienempää
1 rkl öljyä

Täyte:
1 dl quinoaa
1 dl linssejä tai hernerouhetta
½ kesäkurpitsa
1 tomaatti
2 rkl tuoretta persiljaa
100 g fetajuustoa
½ tl suolaa
mustapippuria

Päälle:
2 rkl pinjan/auringonkukan siemeniä

1. Pese ja halkaise myskikurpitsa pitkittäin. Poista siemenet ja koverra kurpitsasta sisustaa pois täytettä varten.
2. Nosta kurpitsanpuolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskottele päälle öljyä. Esikypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.
3. Valmista sillä aikaa täyte. Keitä quinoa ja linssit/hernerouhe pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko kesäkurpitsa ja myskikurpitsan sisusta pieneksi kuutioksi ja paista paistinpannulla öljyssä muutama minuutti.
4. Leikkaa tomaatti kuutioksi ja hienonna persilja. Sekoita quinoa, linssit, kurpitsat, tomaatti ja persilja keskenään. Murenna joukkoon fetajuusto. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
5. Täytä kurpitsojen sisus täytteellä, ripottele päälle siemeniä ja jatka kypsentämissä uunissa n. 15-20 minuuttia.