Täytetyt kesäkurpitsat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_4491.jpg
Täytetyt kesäkurpitsat
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kesä
- Liha- ja makkararuoat
- Munaton
- Syksy
Valmistusohje
2–3 kesäkurpitsaa
Täyte:
noin 100 g Amerikan pekonia
250 g jauhelihaa
2 sipulia
kurpitsojen sisusta
1 dl (mozzarella)juustoraastetta
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
2–3 rkl tuoretta hienonnettua timjamia, basilikaa tai oreganoa
Päälle:
noin 2 dl juustoraastetta
- Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Poista sisusta lusikalla kovertaen.
- Pane kurpitsanpuolikkaat voideltuun matalaan laakeaan vuokaan.
- Suikaloi pekoni ja ruskista paistokasarissa. Lisää pannulle jauheliha ja hienonnetut sipulit. Ruskista.
- Lisää kesäkurpitsojen sisus ja hauduta noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon juustoraaste. Mausta seos. Täytä kurpitsat seoksella.
- Paista 200°C:ssa noin 15 minuuttia, ripottele pinnalle juustoraaste ja jatka paistamista 10–15 minuuttia.
0 kg CO2 ekv
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus