(tuntematon)21.01.2005 11:19
Kaapit ammotaavat tyhjyyttään, samoin kuin tili. Kaapissa olisi kuitenkin 2 prk tonnikalaa ja makaronia. Juustoa myös löytyy ja ruokakermaa. Saisiko näistä aikaan jotenkin tonnikalavuoan? Olisiko jotain hyväksi havaittua ohjetta? Katselin googlessa ohjeita, mutta en haluaisin käyttää tomaattimurskaa enkä kalalientä. Tuntuivat jotenkin vierailta...
tiitu21.01.2005 13:31
Kalapastavuoka


350 g simpukkapastaa
1,5 l vettä kiehuvana, johon lisätään
kalaliemijauhetta
4 di suikaloitua porkkanaa
100 g sipulikuutioita
100 g purjosilppua.
Suurustetaan 1 di vehnäjauholla.
Maustetaan pippurilla, paprikalla, suolalla...
Lisätään 500 g tonnikalaa ja tilliä.

Sekoitetaan pastan kanssa ja lisätään juustoraastetta 100g.
175 astetta tunnin verran.

Viime talvena sain tämän ohjeen tältä palstalta. Ja hyvää on tullut milloin milläkin suhteilla ja muutakin kalaa olen laittanut.
pareo21.01.2005 14:10
Mitäs tästä tuumaisit? Liemikuution voi hyvin jättää pois, ja käyttää kaurapastan tilalla tavallista makaronia.

TONNIKALA-KAURAPASTALAATIKKO
(4 annosta)


1 l vettä
1 kalaliemikuutio
5 dl Torino Kaurapastaa
- - - -
2 tl öljyä
1 sipuli
1 tlk tonnikalaa öljyssä (200/150 g)
1 dl hienonnettua tuoretta tilliä tai 1 rkl kuivattua tilliä
½ tl sitruunapippuria
1 tl suolaa

Munamaito:
2 munaa
4 dl maitoa
Pinnalle:
1-2 dl juustoraastetta



1. Keitä pastaa 4 minuuttia kalaliemikuutiolla maustetussa vedessä. Valuta lävikössä.
2. Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä pannulla.
3. Kaada esikeitetty pasta voideltuun uunivuokaan (tilavuus n. 2 l). Lisää tonnikala
öljyineen, hienonnettu sipuli, tilli ja mausteet. Sekoita keskenään.
4. Sekoita munamaidon aineet keskenään ja kaada vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
5. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasossa noin 45 minuuttia.


(tuntematon)21.01.2005 15:23
Re: Re: Tonnikalavuoka?

Hmm... Tämä Tilkun ohje miellyttää, taidanpa kokeilla, toivottavasti kaapissa on kalaliemikuutio:)
Elviira21.01.2005 18:29
Re: Tosi hyvää !

Se Tilkun ohjeen tonnikalapastavuoka on tosi hyvää, olen tehnyt sitä muutaman kerran.
Ihastuin heti eka kerralla, ja laitoin vierasruuaksikin.
Alva21.01.2005 20:03
Tässä loistava tonnikalaruoka,20 vuotta pysynyt ruokalistalla ja on hyvää myös nuorison mielestä. Keitä makaroonit suolalla maustetussa vedessä. Tee valkokastike, johon lisäät juustoraasteen ja mausteeksi hieman suolaa ja timjamia. Sekoita makaroonit, tonnikala ja juustokastike. Paista 200 asteisessa
uja.unissa 20 minsaa ja se on siinä. Jokin etikkainen säilyke lisäkkeeksi, kannattaa kokeilla. Eri juustoja kannattaa kokeilla,myös tonnikaloissa on eroja, öljyssä oleva tonnikala on parasta. En laittanut tarkkoja määriä,tämän voi tehdä näppituntumalla, kunhan kastiketta on riittävästi.

Sinun tulee olla kirjautunut vastataksesi.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.