sausku30.10.2005 11:26
Sattumoisin päädyintälle palstalle ja olen jo löytänyt monia hyviä ohjeita, kiitos niistä!

Olisiko kellään hyväksi havaittua sinapin ohjetta. Netistä löytyy haulla monia, mutta vaikea sanoa mikä on hyvä ja mikä ei.
Kiitokset jo etukäteen ja hyvää sunnuntaipäivän jatkoa. :)
MariV30.10.2005 15:14
Hmm. Melkein sanoisin, että kokeilen ensin! Sinappeja on niin monenlaista kun on tekijää ja maistajaakin. Itse en tykkää yltiöväkevästä, joten käytän sellaista reseptiä jossa on kermaa. Se tasoittaa vähän makuja.

Colmansin sinappijauhepurkissa on muistaakseni useampikin resepti, kannattaa ostaa purkki ja sitten alkaa testailla (pienillä määrillä siis tietenkin).

Ja sellainen vinkki vielä, että joissain ohjeissa ei ollenkaan aineksia keitetä. Minä keitän aina, koska keittämätön sinappi on jotenkin jauhoista mun mielestä.

Mukavaa sunnuntaita sullekin! Nyt jo hämärtää... Kääks!
Kaarina30.10.2005 16:02
Re: Re: Sinapin teko?



Tässä yksi sinappiohje.


300 g sinappijauhoa
300 g sokeria
1,5 dl punaviinietikkaa
1,5 dl madeiraa
3 dl kiehuvaa vettä

Sekoita sinappijauhe ja sokeri, lisää vatkaimella sekoittaen kuumenettu( ei kiehuvaksi) madeira ja viinietikka sekä kiehuva vesi, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Kaada uunivuokaan ja jätä esim. laatikoiden paistamisen jälkeen uunin jälkilämpöön hautumaan vaikka koko yöksi. Sekoita sinappi aamulla tasaiseksi ja purkita.
(tuntematon)30.10.2005 19:41
Tämä on aina kelvannut kaikille

Keihäsen sinappi

2 dl sinappijauhoja
2 dl sokeria
2 dl kananmunia (4 kpl)
2 dl kermaa
1 tl perunajauhoja
n. 1 rkl etikkaa

Sekoita sinappijauho, perunajauho ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat ja sekoita seos tasaiseksi. Kiehauta kerma mikrossa tai kattilassa ja lisää sinappiseokseen. Kiehauta koko ajan hyvin sekoittaen, riittää kunhan vähän pulpahtaa. Jäähdytä ja lisää etikka. Säilytä kylmässä.

Varoitus: on todella helposti pohjaanpalavaa, joten hyvä sekoitus on tarpeen, ellei sitten peräti tee vesihauteessa.
sentti30.10.2005 23:52
Re: Tämä on aina kelvannut kaikille

Äitipeikon sinapin voi tehdä myös ilman kermaa, jos lisää siihen noin 3 rkl vahvaa kahvia.
(tuntematon)31.10.2005 08:14
Konjakkiversio

Muuten sama ohje kuin Äiti Peikolla, mutta en laita perunajauhoa enkä etikkaa, mutta kunnon lorasu konjakkia sen jälkeen kun muut ainekset on kiehautettu.

Vinkkinä että sinappijauheissa on eroja, Colmans on parasta. Se kannattaa laittaa siivilän läpi, ei tule paakkuja sinappiin.

Pitääkin tänään tehdä ensimmäinen joulusinappisatsi kun on vapaapäivä, aah!
Heili Karjalasta31.10.2005 08:57
Re: Piparjuuriversio

Minäkin teen Mökin Eukon ohjeen mukaan mutta laitan kunnon satsi piparjuuriraastetta (tai tuubista) siihen ja jopa niuho miniäni on pyytänyt tekemään lisää; silloin täytyy olla hyvää!!
mapeli03.11.2005 01:03
Tulinen joulusinappi

Tässä tulisen sinapin ystävälle yksi versio:

TULINEN JOULUSINAPPI

100 g sinappijauhoa
100 g sokeria
1/2 dl etikkaa (rajamäen väkiviinaetikkaa)
1 dl lämmintä vettä

Sekoita aineet huolellisesti ja anna seoksen olla vrk kannellisessa astiassa, huoneen lämmössä.

Purkita ja laita jääkaappiin.

Säilyy hyvin, kun vesi on keitetty.

Väkiviinaetikan tilalla voi käyttää vaikka omenaa, jolloin siitä tulee hiukan miedompi.

Olen joskus myös murustellyt hometta joukkoon.

Tee pienempi koesatsi ensin.

Tämä on verratonta kinkun ja grillatun makkaran kanssa ;)

Säilytä suhteet, kun pienennät satsia.
(tuntematon)03.11.2005 20:01
Ja minä teen aina näin..

Yhtä paljon sinappijauhetta, sokeria, munia ja vesi-maitoseosta. Annetaan kiehahtaa ( sekoita koko ajan, muuten palaa pohjaan) ja eikun purkkiin ja jäähtymään.
Mies ehdotti tänään, että lisäisin seuraavalla kerralla joukkoon valkosipulia.

Colmansin sinappijauhe on hyvää samoin tykkään kotigastronomin sinappijauheesta.

Meillä ei enää kelpaa kaupan sinappi. Kerran kun sinappi oli ollut viikon verran loppu "uhkasi" mies ottaa avioeron jollen tee sitä pian. :D
Kilttinä vaimona minä sitten tein..
sausku03.11.2005 21:45
Kiitokset kaikille vastanneille. Olin sitten hätäisenä jo ostanut ison pussin sellaista "golden mustard" sinappijauhetta... Noh katsotaanpa mitä siitä saa aikaan. Pitää kokeilla montaa eri versiota. Itse pidän miedosta sinapista kun taas miehelle pitää olla sellaista "lieskat korvista"-versiota.
mapeli04.11.2005 21:52
Se mun versio on sp. lieskat korvista ;)

Tee ensin kokeeksi pienempi versio. Mutta taatusti tykkää, jos kerta on tulisen ystävä. Siihen voi vielä lisätä tabascoa muutaman tipan, niin teen joskus itselleni.

Sinappi on aika löysää sitten.
(tuntematon)08.11.2005 12:37
Laktoositon sinappi

Sekoita omenasose ja sinappijauhe, kiehauta liedellä, purkita. Mainio laktoositon vaihtoehto. Voi maustaa konjakilla ym. maun mukaan.
sausku08.11.2005 19:06
Re: Laktoositon sinappi

Missä suhteessa laitat omenasosetta ja sinappijauhoa vai tuleeko siis puolet ja puolet? Miten hyvin tämä sinappi säilyy?

Kiitos vielä muillekin vastanneille.
sausku08.11.2005 19:08
Re: Re: Laktoositon sinappi

No niin. Olin liian hätäinen. Olitkin jo kertonut tuolla toisessa ketjussa :)
onnioskari08.11.2005 20:48
Re: Re: Re: Uskaltaiskohan yrittaa

Olemme aina tykanneet Ruoveden Herkun konjakkisinapista ja tuoneet sita monta purkkia Suomesta. Pitaiskohan yrittaa itse tehda noilla teidan ohjeillanne. Ei se ainakaan vaikeaa ole. Kunhan ensin loydan taalta sinappijauhetta.

Sinun tulee olla kirjautunut vastataksesi.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.