kata06.03.2006 12:08
meillä vietetään 3 lasten synttärit vuodessa ja aina tuntuu että on samat suolaset tarjottavat=( kaipaisinkin nyt vinkkejä/ohjeita. lapsi vieraita on tulossa paljon joten tarjoilun pitäs miellyttää niin aikusia kuin lapsia!!! kiitos etukäteen vaivautuneille...=)
Sofia06.03.2006 12:15
Mikä on lasten ikähaarukka? Voisiko suolaiseksi tarjottavaksi ajatella pikkupitsoja? Vai ovatko ne juuri niitä kolmesti vuodessa kokeiltuja?

liinanen06.03.2006 12:29
Miten olisi herkkutikut (vaatii vähän näpertelyä, mutta meillä ovat olleet menestys ja muksut tekee tikkuja innolla itsekin)? Eli cokctail-tikkuun rakennellaan erilaisia versioita esim. näistä aineksista: mieto juusto, viinirypäleet, tuore kurkku, paprika, kirsikkatomaatit, pikkulihapullat, pikkunakit, meloni, valutetut ananaspalat jne. Aikuisten tikkuihin voi laittaa myös oliiveja, fetajuustoa yms.

Tai kolmiovoilevät parilla erilaisella täytteellä?
täytteitä voi olla esim. tuorejuusto + pieneksi silputtu kurkku + tilli, maksamakkara + paprikasilppu / suolakurkkusillpu, kevytlevitteeseen sekoitettu hienojakoinen porkkanraaste, tuorejuusto + valutettu tonnikala, tuorejuusto + kinkkusilppu + paprikasilppu.
Kolmiovoileivät kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta ne ehtivät kostua meheviksi. Leikataan vasta vähän ennen tarjoilua kolmioiksi, lapsille kannattaa tehdä pieniä eli paahtoleivän kokoinen leikataan ensin kahdeksi kolmioksi ja nämä vielä pikkukolmioiksi

carciofo06.03.2006 12:39
leipätikkuja ja 70-luvun 'retromuistoja'

Oletko maistanut leipätikkuja? Perustikku on kuiva ja rapea sormenpaksuinen, ranskanleipätaikinasta tai sen tapaisesta tehty. Kaupasta löytää eri makuvaihtoehtojakin. Italialaiset kiepauttavat ympärille parmankinkkusuikaleen, mutta kieputella voi toki muitakin leikkeleitä. Kolmevuotias ihastui ja pienet koululaisetkin rouskuttelivat mielellään.

Lapsiystävällisiksi osoittautuivat myös epäaidot 'sandwichit', joita tein laittamalla kaksi paksuhkoa, mutta erityisen pehmeää paahtoleipäviipaletta (olikohan 'leseleipä' - valmistajaakaan en muista, mutta pussin keskiosa on vihreä) vastakkain. Leikkasin reunat pois ja jaoin palat pieniksi kolmioiksi ja neliöiksi. Varsin siistiä syötävää ja lapset ihastuivat, kun heille tarjottiin samannäköistä ruokaa kuin aikuisillekin. Leipien täyte toki vaihteli.

70-luvun retroherkku : Kun itse olin lapsi, perjantain saunaillan herkutteluun tehtiin 'tikkuruokaa' ; pilkottiin juustoa, makkaraa, vihanneksia, omenaa, päärynää, ananasta jne. kuutioiksi ja jokainen kokosi hammastikkuun haluamansa yhdistelmän. Jos vieraat ovat pieniä tai heitä on paljon, tikut voisi koota valmiiksi.
carciofo06.03.2006 12:40
Olispa pitänyt lukea muiden viestit ensin...

... nyt ideoin samoja juttuja kuin muutkin - anteeksi vaan
Mikki06.03.2006 12:53
Herkkusiili

Tämä mukailee vähän muittenkin ehdottamia coktailtikku-juttuja, mutta on ollut meidän lastenkutsujen suursuosikki.

Kokonainen kaali halkaistaan ja päällystetään foliolla. Tähän "puolipalloon" tökitään coktailtikkuihin pistettyjä lihapullia, prinssinnakkeja, pieniä coktailkurkkuja, minitomaatteja, juustopaloja yms. mistä lapset nyt tykkääkään...
kata06.03.2006 13:32
Re: Re: 1v synttäreille suolasta tarjottavaa...?

lasten ikä haarukka on 3-10v. pikkupitsat vois olla ihan varteen otettava vaihtoehto!!! kiitos!
kata06.03.2006 13:36
Re:kiitos!

täytyypä kokeilla näitä "tikkuja" kiitos !

Sinun tulee olla kirjautunut vastataksesi.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.