Tulppaanimaasta07.04.2006 13:39
Minua pyydettiin leipomaan jotain makeaa täksi illaksi kansainväliseen naisiltaan. Talo on täynnä putki- ym. miehiä (vettä on sentään varattuna kattilassa) enkä keksi mitä tekisin, jotain helppoa ja nopeaa.. Voitteko auttaa? Yleensä teen omenapiirakaa (hiivataikinaan) jos haluan jotain nopeasti, mutta ei taida olla tarpeeksi omenoita talossa, eivätkä ei-pohjoismaiset tykkää puolukan happamuudesta. Hyvää, paksua turkkilaista jugurttia olisi, mutta rahkapiirakkaan ei kai käy kuin oikea rahka?
Suvi-Tuuli07.04.2006 13:51
Joku Tarte Tatinin tapainen keikauskakku erilaisista hedelmistä?
Onko sulla säilykeananasta? Päärynöitä? Appelsiineja? Pari omppua? Leikkaa hedelmät tasakokoisiksi lohkoiksi. Karamellisoi ne paistinpannulla sokerin kera ja kaada kakkuvuoan pohjalle. Siihen päälle kakkutaikina ja uuniin alalämmölle kypsymään.

http://elisa.net/ruokajaviini/reseptit/?id=V000248
http://www.mtv3.fi/koti/liemessa/reseptit.shtml?330326
http://www.plussa.com/?_drc=1&_ct=2&_cid=6959
http://www.pirkka.fi/ruoka/makuja-maailmalta/jalkiruokaklassikkoja-ranskasta.aspx
Ansku07.04.2006 14:11
Kääretorttu?

Tai se mokkapala- tai mikä lie, jossa suklaaleivospohjan päälle laitetaan suklaakuorrutus.
Kuinka paljon siellä on väkeä? Pienelle riittää yksi kääretorttu, isommalle ehtii tekaista useamman, sillä se on maklo nopea ja yksinkertainen pelkällä hillotäytteellä. Lisäksi voi sitten laittaa jotain rahkaa, kermavaahtoa tai jotaintuorejuustoa.
Tulppaanimaasta07.04.2006 14:17
Kiitos!

Pani suosikkeihin nuo linkit. Taidan tehdä kääretortun. Ja, tuli mieleen, että taitaa olla vielä sitä piparkakkutaikinaa jääkaapissa...

Sinun tulee olla kirjautunut vastataksesi.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.