leppis06.08.2006 15:07
Minulla ehdttomasti kaalikääryleet, laatikko ja keitto
marke06.08.2006 16:36
Re: järjestyskin sama

Siis ekana kääryleet, sitten laatikko ja viimeisenä keitto. Kaikki kelpaa, mutta ehkä kääryleet voittaa, koska ne ovat työläimpiä.
erkku06.08.2006 20:45
Minä teen "kaalimuhennosta": ruskistan silputun kaalin, laitan sen pataan ruskistetun jauhelihan ja porkkanoiden kanssa. Sekaan tilkka vettä ja hautumaan, 30-60 min. Ja tulee ah niin hyvää!!! Tätä tehtiin jo kotonani aikoinaan!
Elena07.08.2006 09:26
Oi, kaikki!

Tosin kaalikeittoa en ole vielä maistanut kasvisversiona (muuten kuin laihdutussoppana jota ei oikeaksi kaalikeitoksi lasketa). Täällä amica on onneksi hoksannut että jos lihasyöjät saavat kaalikääryleitä niin kasvissyöjätkin voivat saada niitä, jätetään vaan jauheliha pois täytteestä. Kotona teen yleensä kaalilaatikkoa soijaouheella kun se on helpompaa, tosin kaalikääryleet kiinankaalista onnistuvat aika näppärästi kun lehtiä ei tarvitse kuin käyttää kiehuvassa vedessä.
taas pikkunen07.08.2006 09:45
ehdottomasti kaalipiirakka ! NAMI !!

-
Sinimarja207.08.2006 11:31
Kaalikääryleet ja kaalisalaatti.
sanna satakunnasta07.08.2006 12:20
Pieniä

ovat kaalinpäät täälläpäin. Vaikka kääryleet ylittävät minunkin listani, teen laatikkoa pienistä kaaleista.

Aina maistuu!
Piia J. Häkkinen07.08.2006 16:00
Re: Oi, kaikki!

Kasviskaalikääryleisiin kannattaa kokeilla täytteeksi soijarouheen tilalla myös sieniä, niistä saa usein maukkaan lopputuloksen. Toki maustaa pitää ainakin merisuolalla.
Piia J. Häkkinen07.08.2006 16:07
Hapankaali!

Hapankaali on minusta kaikkein paras kaaliruoka. Tosin se pitää tehdä itse, sillä kaupan valmiit hapankaalit ovat sekä valjun makuisia että ylihintaisia. Itse tehdessä kun mausteeksi panee merisuolaa, reilusti valkosipulia, tuhdisti kuminaa ja vielä jotakin yrttimaustetta, kuten meiramia, lopputulos on herkkua. Sekaan kannattaa raastaa vielä omena tai pari, ja porkkanaa.

Teimme mieheni kanssa viime syksynä viiden litran annoksen, ja ämpäri humahti tyhjäksi parissa viikossa, kun se vain oli niin hyvää. :) Tälle vuodella varasimme jo ämpäreitä reilusti lisää.

Viiden litran ämpäreitä kansineen saimme muuten ilmaiseksi eräästä kaupungin keskuskeittiöstä, kun älysin soittaa ja kysyä. Siellä oltiin iloisia kierrätysmahdollisuudesta.
Simeone07.08.2006 17:41
Varhaiskaalista tehty coleslaw. Samoin varhaiskaali lisukkeena niin, että se kiehautetaan erittäin runsassuolaisessa vedessä ja lisätään voita joukkoon. Kaalipiirakka ja sienitäytteiset tai lammastäytteiset kääryleet.
tuulantei07.08.2006 18:13
Simeone, miten valmistetaan Coleslaw?

Voi kun tekee mieli kaaliruokia, kaupasta ei tänään löytynyt kunnollisia kaalinkeriä eikä edes kukkakaalia, ehkä seuraavalla kerralla sitten.
alli07.08.2006 18:23
Simeone07.08.2006 21:01
Re: Simeone, miten valmistetaan Coleslaw?

Joo, siitä on monta versiota. Oma yksinkertainen versioni on seuraava:
- suikaloidaan pienehkö kaali (ihan ohuita suikaleita)
- joukkoon muutama porkkana karkeana raasteena tai erittäin ohuina viipaleina
- lisätään suolaa, pippuria, purkki kermaviiliä ja loraus valkoviinietikkaa

Loistava lisäke esim. grilliruualle.
sumi07.08.2006 21:27
Minä teen samanlaista kuin erkkukin, mutta meillä sitä sanotaan 'kaalimössöksi', se on tosi hyvää ;)
Ekana kaalimössö, kaalikääryleet,kaalilaatikko ja keitto, kaikki kyllä yhtä hyviä, kun vain tulis aina tehtyä, ovat olevinaan suuritöisiä.
Heluska08.08.2006 11:29
Kaalipata: jauheliha ruskistetaan sipulin kanssa, sekaan kaalisilppu, porkkanat, riisi(ohra)ryynit ja lihaliemi. Kannen alla 30 - 60 min, mausteita mitä milloinkin ja mitä löytyy. Puolukoiden kanssa... nam.
Kaalilaatikko (varsinkin siskon tekemä) puolukoiden kanssa... nam
Kaaliraaste (salaatin pohja-aineksena)
Kaalikeitto (lihana mikä vain)
Kaalikääryleet (täytettä paljon)
sanna satakunnasta08.08.2006 13:13
Lammaskaali unohtui!

aaah!
tiuku11.08.2006 09:23
Kaalipata

Puolikas kaali silputtuna, 500g nauta-sika jauhelihaa, 2 porkkanaa viipaleina, 2dl vettä ja lihaliemikuutio kannelliseen pataan ja koreus uuniin hautumaan 150 asteeseen 2-3 tunniksi. Vähärasvaista ja hyvää, puolukkasurvos kruunaa herkun. Eikä maksa paljoa. Nami!
tiuku11.08.2006 09:26
Sama kama siis kuin Erkulla ja Sumilla :)

Huomasin vasta nyt! Paitsi etten ole koskaan jaksanut ruskistaa kaalia pataan. :)
Venlamaria11.08.2006 14:22
Mummon tekemä kaalilaatikko.
Sunnuntaina aion kokeilla ensimmäisen kerran itse onnistuuko...
Vilijonkka12.08.2006 22:21
Re: Kaalipata

Aivan ihanaa kaalipataa, ja miten helposti!!! Syödessä lisäsin vähän suolaa, ja puolukkahilloa ostin kaupasta, kun oma puolukkasurvos loppui jo keväällä.

Sinun tulee olla kirjautunut vastataksesi.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.