kyllikki18.10.2007 23:32
Olen ollut täällä teini-ikäisten veljenpoikien babysitterinä viikonpäivät ja huomenna lupasin tehdä pellillisen pitsaa.
Näyttää nimittäin nuo kaupan pyöreät liian liukkaasti menevän mikron kautta massuihin.

Olisko jauhelihasta siihen? Kuivattua sientä löytyy yläkomeroissa, taisipa katkarapujakin olla pakkasessa.

Pohja vissiin veteen,laitanko munan?
kokkikoulussa19.10.2007 00:43
Pohja veteen, hiivaa, suolaa ja oliiviöljyä. Kohotetaan kuten kaikki hiivataikinat. PS. hiukan vähemmän hiivaa kuin pitkoon ja alustetaan hyvin. Italialaisittain ohuempia pohjia ja tomaattista kastiketta hiukan niukemmin. Juustoraaste alle ja täytteet päälle. Mielikuvituksella ei ole rajoja. Kuuma uuni ja mahdollisimman matala pellinreuna. Huom. Täytteet mielellään jo esikypsennettyjä, mutta raaka kananmunakin menee täytteeksi - sopii hyvin katkarapujen kanssa - ohut pekonikin menee hyvin raakana - mutta näissä tapauksissa ehdottomasti EI juustoa päällä. Joko ei tule rapeeksi tai ei kypsy kunnolla - hyvää ruokahalua ja onnistumista...
porslaukka19.10.2007 07:40
Ehdottomasti kannattaa hankkia durum-vehnäjauhoja. Itse tein ekaa kertaa toissapäivänä durumjauhoista pohjan ja totesin niiden ylivertaisuuden. (Tähän asti olen käyttänyt tav. vehnäjauhoja ja pizzajauhoja).
Durumjauhosta tehdyn pohjan pystyy kaulitsemaan ohuen ohueksi.

Tomaattitäytteen pohjalle tein aamutelkkarin ohjetta mukaellen näin:
purkki aurinkokuivattuja tomaatteja öljyineen, oliiveja, pari valkosipulin kynttä, sipuli, pizzamaustetta reilusti, pari tippaa tabascoa.
tehosekoittajalla tahnaksi, jonka levitin pizzapohjan päälle.

Tämän päälle sitten voi laittaa muut täytteet mielen mukaan.

Älä kuitenkaan laita ihan kaikkia öljyjä aurinkokuivatuista tomaateista, ettei tule liian rasvainen lopputulos.
porslaukka19.10.2007 08:03
Re: Re: Nyt oikein mehukas pitsaohje please!

Alla siis se alkup. resepti. Taikinan tein tuon ohjeen mukaan. Tuli 2 kpl melkein pellin kokoista pizzapohjaa.
Paistoin pohjaa hetken aikaa, ennen kuin lisäsin loput täytteet.

Itse laitoin toiseen kinkkusuikaleita ja ananasta+juustoraastetta lapsille ja toiseen kinkkusuikaleita, sipulia, paprikaa aikuisille.

Ai niin, ekaan viestiin lisäys: laitoin myös yhden miedon chilipaprikan tahna-aineksiin.

Jauheliha sopisi mainiosti myös.


http://www.ruokala.tv/Public/Reseptit?func=resepti&id=6067&rec_title_part=pizza&recpa_id=&user_rec=&from=10
kyllikki19.10.2007 10:42
Re: Re: Re: Kiitos, arvatkaapas mitä tuli täytteeksi

Tein pohjan ed.ohjeen mukaan ja täytteeksi tomaattisoseen ja juuston päälle lätkäisin makaroni/jauhelihalaatikon tähteet! Suppiloita ja yrttejä. Hyvin kohosi.

Pojat vielä nukkuu, saa nähdä tekeekö tädin pitsa kauppansa.
Vilijonkka21.10.2007 09:59
Re: Re: Nyt oikein mehukas pitsaohje please!

Uskomatonta, ettei ole tullut mieleenkään laittaa juusto alle! Kiitos vinkistä, menee heti jakeluun!
sini26.10.2007 19:29
Tämä on nyt vähän vikakohdassa, mutta laitan tänne alimmaiseksi, niin löytää helpommin.

Eli, miksi pizzan paistamiseen mahdollisimman matalareunainen pelti? (Vai koskeeko tuo vain kiertoilmauunia?)

Sinun tulee olla kirjautunut vastataksesi.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.