kyllikki26.01.2009 22:40
Miten organisoit ruokailusi? Käytätkö aikaa ja kuinka paljon ruuan valmistamiseen? Katatko pöydän vai kokoatko lautasen?
Kaupunki/maaseutu asuinympäristönä tuo varmaan paljon eroavaisuutta, samoin se, onko vielä työssä vai jo eläkkeellä.

Itse asun maaseudulla ja mielelläni satsaan aikaa ruokailuun. Kokoan yleensä annoksen suurelle lautaselle, puolet tuoreita salaattiaineksia ja toinen puoli lämmintä ruokaa. Tai sitten keittoa ja leipää höysteineen. Olen sikäli esteetikko, että minulle on tärkeää, miltä annos näyttää ja kattaukseen kuuluu yleensä värikäs lautasliina.

Yleensä valmistan keittoa isolla kattilalla ja pakastan annoksia varastoon. Perunoita keitän myös kattilalla ja jalostan niistä sitten erilaisia kokoonpanoja.

Harvemmin tulee syötyä ns "ulkona", korkeintaan silloin kun ystävät tarjoavat mahdollisuuden yhdessä ruokailemiseen.Ja maalla asuvana autollisena tulee usein tilanne, että ruokaa tarjotaan "maksuksi" kyydistä. Mukavaa sinänsä:)
Piu27.01.2009 09:55
Re: Gallup

Aikaisemmin laitoin mielelläni oikeata ruokaa, ja katoin kauniisti ihan vain itselleni. Nyt huomaan lipsuneeni tästä, ja saatan kuitata iltaruoan parilla siivulla juustoa ja lasillisella viiniä. Töistä tullessani syön aina ensiksi muutaman hedelmän, ja vasta myöhemmin varsinaisen aterian, jos ollenkaan.
Isoja annoksia en tee koskaan, vaan silloinkin, kun laitan ruokaa, teen sitä yhdelle tai kahdelle aterialle. Viikonloppuisin teen yhden lämpimän aterian, yleensä keittoa tai pataa.

Yksi ylipääsemätön pahe on: perjantaisuklaa. Vaikka muuten noudatan ruokailussani vähähiilarista järjestystä, perjantaina on saatava suklaata. Olen lohduttautunut ajatuksella, että perjantaipullo olisi ongelmallisempi, mutta ehkä se on itsepetosta. Viikon raataminen katkeaa sokerihumalaan ihan hyvällä omallatunnolla.
Toinen erikoisuus on ehkä se, että leivon talviaikaan ruisleivän itse. Koska joka tapauksessa lämmitän leivinuunin viikottain, paistan siinä aina muutaman ruisleivän. Joku jo arvosteli sitä yltiönuukuudeksi. Onhan itsetehty leipä tietysti halvempaa kuin kaupasta ostettu, mutta lisäksi sen tekeminen on hauskaa ja haluan säilyttää osaamiseni.

Olen niin tottunut tähän sinkkutalouteeni, että joudun pulaan jos Perikunta tulee yllättäen kotiin syömään. Joudun etsimään suurempia kattiloita ja enkä osaa enää arvioida tarvittavia määriä. Silloin yksinjäätyäni asia oli toisinpäin, ostin kaikkea aina liikaa :)
Lady27.01.2009 11:42
Re: Re: Gallup

Kokeiluintoni erilaisiin ruokiin on laantunut. Yritän saada valmista pian, mutta käytännössä ruoanlaittoon tuntuu aina kuluvan liikaa aikaa.

Syön joka päivä lämpimän aterian. Kun teen ruokaa, teen sitä paljon. Siitä riittää lounasevääksi ja pakkaseen.

Olen harkinnut, että minun pitäisi saada toinenkin lämmin ateria päivässä. Se voisi olla joku keitto ennen illan liikuntatuokiota. Olen vain ollut laiska sitä toteuttamaan.

Yleensä kokoan lautasen, mutta juhlapyhinä katan pöydän.
Keittiötumpelo27.01.2009 21:25
Citysinkku ilmoittautuu

Hei! Mielenkiintoinen kysymys! Syön lounaan työpaikkaruokalassa (tai välillä eväät), ja sen jälkeen syömistä sanelee pitkälti liikunta. Eli tavallisen ruuan lisäksi palautusjuomat ja välillä proteiini- ym. patukat, muutenkin syön paljon hedelmiä, kasviksia, ns. terveellisesti. Toinen lämmin ruoka on pakko nauttia myös, mutta olen niin tylsä, että saatan keittää vaikka kaurapuuron kattilassa ja syödä sen mehukeiton ja kasvisten kanssa, jos jääkaapissa ei ole mitään valmista. Kattaukseen en jaksa enkä ehdikään panostaa. Ulkona syön n. kerran viikossa (jos työpaikkaa ei lasketa).

Mitkä teidän yksineläjien suurimmat ongelmat ruokailun kanssa on? Minulla ainakin se, että pienet pakkaukset ovat tosi kalliita, enkä ole onnistunut pakastamaan esim. juustoa... Lisäksi monia vihanneksia ei tule ostettua, koska yksinkertaisesti en ehdi syömään niitä yksinäni. Ex-mies opetti hyödyntämään kaikki tähteet ja sitäpaitsi vihaan ruuan pois heittämistä, joten en halua ostaa isoja pakkauksia. Luksusta on, kun poikaystävä tulee viikonlopuksi, niin voi ostaa silloin sitä mitä ei arkena osta.

Ostan paljon tarjouksesta ja pyrin syömään halvalla. Nuukuuskeskusteluja seuraan mielelläni.
ebbu28.01.2009 21:32
Re: Citysinkku ilmoittautuu

citysinkku täälläkin. ostan useimmiten tarjouksesta jauhelihat jne, vaikkakin isommissa pakkauksissa. Niistä sitten kehitellen spagua ja vaikka keittoa, broilerinkoivista saa vaikka mitä (pakkauksessa 3 koipea) risottoa,pastakastiketta,soppaan lisukkeeksi. Huono olen minäkin pakastelemaan, mutta kun kehittelee yhdestä jauhiksesta vaikka viikolle erilaisia pikkuannoksia eri laatua, ei tule "kypsymiskynnys" niin helposti. Eikä aikakaan mene sen kummemmin kun kerralla paistelee jauhelihan ja siitä ottaa osan ekaan sapuskaan, loput jääkaappiin venttaamaan vuoroaan.
henk.kohtaisesti syön paljon yksin,joten useimmiten menee tellun ääressä, viikonloppuisin yritän sentään kattaa ruokapöydälle ja rauhottua ja keskittyä ruokailuun,enkä samalla vilkuile telkkaa.

Sinun tulee olla kirjautunut vastataksesi.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.