anjuska30.01.2009 17:28
Tammikuun ruokaostot 370 euroa, täyspäiväisiä ruokailijoita 2,3, eli 160 euroa/henkilö. (Kun laitoin vkl-miehelle+kuopukselle aterioita kolmeksi päiväksi/viikko, laskin heidät yhteensä puolikkaaksi kokopäiväiseksi syöjäksi).

Kaiken kaikkiaan tammikuun ruokaostot olivat 100 euroa alle viime vuoden kuukausittaisen keskiarvon.

Myös koko kuukauden menot olivat huomattavasti alle viime vuoden keskiarvon. Toisin sanoen, kiristämisen varaa on.

Aion jatkaa!
pupu30.01.2009 19:16
Tammikuun kaikki ruokamenot 386,94 e. Ruokakauppaan siitä summasta kului 286,24 e, ja satasen verran ulkona syömiseen. Jos olisimme jättäneet höpöherkut (jätski, suklaa tms) ostamatta kaupasta, olisimme selvinneet parikymppiä pienemmällä summalla.
Ruokailijoita oli enimmäkseen kaksi, eli kulut henkeä kohden olivat joko 193 e tai 143 e, riippuen siitä otetaanko ulkosyöminen mukaan. Mittausjaksolle osui Uusi Vuosi ja pari yökyläilijää. Siitä huolimatta rahaa meni hieman enemmän kuin olin arvellut etukäteen. Ruokakuluista suurin osa koostui maitotuotteista ja hedelmä-vihannesosaston tavarasta. Pakastinta tyhjentelin aika määrätietoisesti.
virva31.01.2009 13:31
Re: Re: Raportti tammikuun nuukailusta.

Ruokiin kului tammikuun aikana 220,12 €. Jollei olisi ollut niitä ukkorakkaan synttärikahvituksia laktoosittomine tuotteineen, olisi lasku ollut alta kahdensadan - kuten jo aiemmin harmittelin, erikoisruokavalio on poskettoman tyyris juttu. Onneksi ei ole omassa perheessä!!!
Joten kaikkine kekkereineen 110,06/nenä. Ei kauhea määrä, mutta toisaalta pakkasesta on huvennut melkomoinen määrä tavaraa, ja potut on omasta kellarista. - Vaan niinhän ne on aina muulloinkin.
Taidanpa jatkaa seurailua edelleenkin, jospas ensi kuussa ottaisi ruuan lisäksi syyniin vaikkapa pyykkipulverit ja vessa- ynnä talouspaperit. Nyt en älynnyt, pistin kuittinivaskan piisiin kun olin poiminut sieltä ihmisruokamenot.
Elikoitten eineet onkin paljon helpompi laskea - purkki ruokaa päivässä/ 2 kissaa, rasiallinen kuivamuonaa riittää namusina annosteltuna vähintään kaksi kuukautta. Muutama 2 dl purkki hylamaitoa /kk - siinä elukkeet.
virva, taisi hurahtaa kauppalaskujen tilastointiin!
lucia31.01.2009 13:54
Re: Re: Re: Raportti tammikuun nuukailusta.

Minulta meni laskut sekaisin,mutta sen tiedän ettei päässyt siihen mitä oli tarkoitus,joten se siitä.

Lucia.
Sinimarja231.01.2009 14:35
Re: Raportti tammikuun ruokamenoista

Tammikuussa kului ruokaan 610 euroa. Meitä on 2-3 ruokailijaa. Se tekee nokkaa kohti 244 euroa. Ei olla nuukailtu. Ruokamenoihin sisältyy ulkona syömisiä ja kahvilassa käyntiä pari kertaa viikossa.
anjuska31.01.2009 14:43
Re: Re: Kahvikupposen hinnasta

Juuri nuo ulkona syömiset ja kahvilakäynnit nostavat kyllä laskua. On ihan mieletöntä, että kahvilassa nautitun kupillisen hinnalla ostaisi kokonaisen kahvipaketin. Toisaalta, joskus on suotava itselle hemmotteluakin.

Torstaina raivostuin itselleni, kun sorruin ostamaan kaksi lohimedaljonkia. Ne painoivat yhteensä noin 300 g ja maksoivat yli 7 euroa. Samalla hinnalla olisin saanut toista kiloa painavan lohifileen. Osaan minä itsekin niitä medaljonkeja leikellä;(
piipi131.01.2009 15:33
Re: Re: Re: Kahvikupposen hinnasta
on käynyt samoin kalaa ostaessa.Harmittaa niin pirusti,kun on ite mennyt halpaan,eikä oo kanttia perua kauppoja.Graavia lohtakin haluais muutaman siivun niin eikös vaan tuputeta enempi niin ettei huomaakaan.Valintatiskiltä olis mukava ostaa tuoretta,mutta sillä on "hintansa".
(tuntematon)31.01.2009 18:20
Pistänpä minäkin lusikkani tähän soppaan.

Meitä on kaksi henkilöä, minä ja mies. Syömme kotona, vain kerran kävimme grillillä.
Ruokaan meni 270 e, juomiin (kaksi punaviinipulloa ja oluet) 27 e. Mutta joulukuulta oli pakastimessa pari kiloa kinkkua, lanttulaatikkoa ja jotain pientä. Vastaavasti ostin tänään lisää tarjouskahvia ja 600 gramman voimariinirasioita. Eli niistä riittää pitkään helmikuullekin.
Minäkin taisin innostua ruokamenojen seuraamiseen!
Louhi31.01.2009 18:46
Re: Raportti tammikuun ruokalaskusta

En ilmoittautunut mukaan, mutta kun olen pitänyt vuosikausia kirjanpitoa tuloista ja menoista, ajattelin minäkin laittaa kahden vanhan variksen ruokalaskun tammikuulta.

Meillä ei varsinaisesti nuukailtu, elettiin kuin ennenkin.
Tammikuun kirjanpito näyttää ruoan osalta 324,91 euroa. Joulukuussa meni 517,18 euroa.

Tässä kuussa laskuun vaikutti joulun rippeet. Yhtenä päivänä syömässä oli kuusi henkeä samoin yhtenä päivänä söimme aikuisen lapsen pöydässä.
anjuska31.01.2009 19:06
Re: Re: Mielenkiintoista huomata

Ei näissä ruokamenoissa näytä huimia eroja olevan.

Kun olen nyt kohta pari viikkoa syönyt kiloklubin ohjeita noudattaen, tulin ajatelleeksi, että kalliksi tulisi suurperheen ruokkiminen siten, että kukin saisi sen 600 g kasviksia/hedelmiä päivässä. Perunahan ei ole kasvis:( Tietenkin jos olisi muita juureksia ja marjoja omasta takaa, homma hoituisi huokeammin.
alli31.01.2009 19:23
Vähän huonosti nuukailtiin, oli olevinaan kovasti työkiirettä...

Mutta kyllä se lasku jäi PALJON alle edellisten kahden kuukauden laskujen.

Pääosin kaksi aikuista ja 2,5 kissaa (yksi kissoista kuoli puolivälissä kuuta). Vieraita kävi syömässä yhteensä 8 henkeä eri kerroilla. Kolme kertaa söimme ulkona iltaisin, joista yhdellä kerralla tarjosimme yhdelle hengelle ruuan gourmet-ravintolassa. Kahvilla kävin poikkeuksellisen vähän, yhteensä neljä kertaa. Tarjosin tyttärelle kahvit/sämpylät yhdellä kerralla. Mies ei kirjannut kahvilasyömisiään eikä työlounaitaan, mutta ne arvioin.

Kotona kului ruokiin 524 euroa.

Ulkonasyömisiin+ kahvitteluihin noin 470 euroa.

Että me ollaan huonoja tässä... Pakastin pursuilee edelleen, vaikka kyllä sitäkin jo jonkun verran tyhjennettiin. No pakstimen tyhjennys jatkuu. En päästänyt miestä kauppaan tänään, vaikka jääkaappi on "tyhjä". Tuolla on silti ihan hyvän näköistä ruokaa tulossa. :)

Alli


H.Moilanen31.01.2009 19:58
Ruokaan 229€ ja ulkonasyömisiin /kahvitteluihin 44€, kissa söi 14€:lla Ja aion jatkaa minäkin, nyt kun kerran alkuun pääsin.
Hannele31.01.2009 20:56
Vastaanpa minäkin, vaikka en nuukaillutkaan erityisemmin. Meillä on kuitenkin pidetti tarkasti kirjaa menoista jo useita vuosia, joten kommentoiminen on helppoa. Paitsi mulla on ruokakaupan menoissa mukana aina talous- ja wc-paperit, elmut, leivinpaperit, pyykin- ja astianpesuaineet jne. mitä nyt kaupasta ostetaan. En tosin muista, olenko ostanut edellä mainitusta tammikuussa muuta kuin jättisäkin wc-paperia tammikuun aikana- Alkoholi on eritelty.

Ruokakuntaan kuuluu kolme henkeä niin ja minähän syön kahden edestä :) Rahaa kauppaan ja ulkona syömisiin (lähinnä lounasruuat työviikolla ja tais olla yksi hesen keikka kuluneessa kuussa) 598 € eli 199,60€/hlö. Kaupassa käynnit sattuivat vielä menemään niin, että eilen täydennettiin jääkaappi ja kuivavarasto. Seuraavan kerran kaupassa käydään luultavasti ensi torstaina tai perjantaina.

Vertailun vuoksi katsoin edellisiä vuosia tammikuulta, jolloin kirjaamistapa j a ruokakunnan koko on ollut samanlainen 2008 548€ ja 2007 565€.
Vertailun vuoksi kerron vielä, että vuonna 2008 ruokaan on kulunut keskimäärin 572 €/kk ja 2007 552 €/kk. Jonkin verran voi siis kulutustottumusten muuttoksen piiriin laittaa, mutta kyllä se varmasti enimmäkseen on ruuan kallistumista.
vaavi31.01.2009 21:44
Re: on ruuan hinta noussut: tammikuu 2009: 576 e

kolme aikuista, lukiolaispoika syö kouluaterian ja mies käy välillä kotona, välillä muualla, itse syön työssä pääasiassa edellisen päivän lämmityksiä, amkissa opiskeleva tyttö vain lennähtää kotona. Laskelma sisältää myös keittiöpaperit ja kissanruuat. Alkoholit poissa.

tammi 2008 546 e

tammi 2007 569 e , silloin tuo tyttökin ruokaili velä kotona, lukiolaisena.
Leni31.01.2009 22:45
Re: Ketuille meni koko homma.....

Eihän tästä nuukailusta tullut mitään, se oli pelkkää toiveajattelua.

Tammikuulle osuu kahdet nimipäivät ja tänään täytti puolisoni 70vee ja sen kunniaksi piti laittaa vähän parempaa. Ei muuta kuin omalle perheelle, mutta aina piti jotain kaupasta hakea, mutta kyllä oli päivänsankari tyytyväinen ruokatarjoiluun.
Oli porokiusaus Anjuskan ohjeella ja erityisen paljon kehuja sai myös salaatti etikkaisesta punajuuriraasteesta, terästettynä aurajuustolla ja partaäijällä. Ajatuksen tähän salaattiin sain tietysti myös tääältä palstalta.

Meillä nyt todennäköisesti nuukaillaan vasta helmikuulla, ainoastaan kuopuksen syntymäpäivä osuu helmikuulle, mutta niihin pippaloihin ei meidän tarvitse osallistua.ruisleipä31.01.2009 23:20
Meillä kolme aikuista syöjää,sekä jo pois kotoonta asuva nuori käy kolmisen kertaa viikossa tyhjentämässä ruokakaappia, ja aina yhtä nälkäisenä....
Mies ottaa jokapäivä eväät.
Meillä oon ruvennu nostamaan käteistä rahaa 120 euroo/ viikko.
Se riittää meillä nippanappa,
eli jos jotakin yllättävää tulee niin ehkä se ei sit riitä.
Aikaisemmin maksoin aina kortilla ja tulipa ostettua reilummin kun nyt. Nyt vanhakin joutuu vähän funtsimaan et miten se raha riittää siellä kukkarossa.

Tätä jatketaan,
Paratiisilintu01.02.2009 09:09
Ruokalaskuni oli tammikuussa 182 euroa. Se tekee päivää kohti keskimäärin 5.90 euroa. Ostelin tavalliseen tapaan erikoisemmin pihistelemättä, keräsin vain kuitit talteen. Nyt aion vielä laskea tarkemmin, mihin se raha oikein meni.

Summa tuntuu isolta ja se on saatava pienemmäksi. Toisaalta minulla on nyt kaapeissa ja pakasteessa paljon enemmän elintarvikkeita kuin tammikuun alussa. Jatkossa aion kuitenkin olla paljon tarkempana ostosten kanssa.
Rasvamaksa01.02.2009 10:36
Aloitan myös nuukailun tästä helmikuusta kun en aikaisemmin ketjuun ehtinyt. Lasketaanko vain ruokamenot vai yleensäkkin kulutus?
anjuska01.02.2009 10:56
Re: Re: Rasvamaksalle

Raportoimme nimenomaan ruokaostoksiin käytetyn summan/kk/hlö. Itse kyllä kirjaan excelille kaikki menot. Jos säästyy seuraavinakin kuukausina sama kuin tammikuussa, niin olen todella tyytyväinen. Ehkä siitä Thaimaanmatkakassa kertyy. Ja sitten säästää lisää, jos ei tee koko matkaa;-)

Ihan hyvä on kokeilla, paljonko on ilmaa kulutuksessa.
Baba01.02.2009 14:00
Vertailun vuoksi normikuukausi

Mielenkiinnosta seurasin minäkin kuukauden ruokamenoja, mutta meillä ei tehty mitään muutoksia ostotottumuksiin. Ruokaan kului 326 euroa/henkilö.
Mirri01.02.2009 16:12
Tämäkin meni pöpelikköön, kaikki kulut yht. 696 euroa ja syöty on ja kovasti.
kanarialla meni rahaa ruokaan ihan sikana eli laskeskelin tuossa juomineen päivineen n. 300 euroa/vko. No täytyy sanoa, että ei kyllä kursailtu.

Nyt uusi ehompi linja ja pakkasten tyhjennys, ei osteta kun heinää, rehuja ja kahvia. Niin ja maitoa. Ugg olen puhunut

Sinun tulee olla kirjautunut vastataksesi.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.