hessu17.02.2009 21:34
En ole tehny koskaan munkkeja , onko siinä mitään eroa pullataikinaan verraten?
Tellastiina17.02.2009 21:52
Re: Eipä juuri

Ehkä vähän pehmeämmän taikinan voit tehdä ja rasvaa ei tarvii laittaa taikinaan niin paljoa kuin pullataikinaan.
miinus17.02.2009 21:53
No eipä se taikina paljoakaan eroa pullataikinasta, muuta kuin ,että löysempi se saa olla, koska silloin tulee kuohkeammat munkit.
Sitten on pikamunkit olemassa, joihin yleesä käytetään kohotusaineena leivinjauhoa ja taikina on tosi löysää, koska lusikalla/kahdella nostellaan kökköjä rasvaan ja kerätään reikäkauhalla ylös, ne on vaan semmoisia epämääräisen näköisiä "rupikonnia", mutta niiiiin hyyviäää! :))
katri18.02.2009 00:48
Köyhä taikina, neuvoi naapurin emäntä minua aikoinaan. Ei paljon rasvaa eikä sokeria, saa jäädä löysähkoksi. Onnistumista kokeiluusi.
hessu18.02.2009 08:52
Re: Re: Munkkitaikina

Kiitos, saapas nähdä miten onnistun!
Reppana18.02.2009 09:14
Minä teen munkkitaikinan veteen , tulee paljon maukkaampia kuin maitopohjaan tehdystä taikinasta , niitä voi syödä ainakin kymmenen ilman että tulee ähky olo !
tellervo18.02.2009 11:35
Re: Re: Munkkitaikina

Tässä vanha ja hyväksi havaittu Raision resepti vuodelta 1 ja 2.

Mummolan munkit tai donitsit/23-30 kpl

2 ½ dl maitoa tai vettä
1/2 palaa hiivaa
1 muna
1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
50 g/(1/2 dl) margariinia/(öljyä)
(2 tl kardemummaa)
8-9 dl vehnäjauhoja
Öljyä paistamiseen ja sokeria pinnalle

Liota hiiva lämpimään maitoon tai veteen. Lisää sokeri,suola,
kardemumma ja muna. Sekoita. Lisää jauhot vatkaten, loput kädellä
alustaen, lisää rasva lopussa. Taikinan tulee olla pehmeää,leivo
munkkeja tai rinkeleitä.
Kohota hyvin ja paista öljyssä kauniin ruskeiksi.
Nosta valumaan talouspaperin päälle ja sokeroi lämpiminä.
Jos pakastat, älä sokeroi vielä, vaan vasta sitten kun laitat munkit
tarjolle.
Jos käytät kuivahiivaa niin muista että se pitää sekoittaa pieneen
jauhomäärään ennen nesteeseen lisäämistä.

Nää on tosi hyviä, pitänee itsekkin tehdä viikonloppuna.
virva18.02.2009 12:09
Munkkitaikina - kiitos. Talletin tämän. (ev)

hessu19.02.2009 00:07
Re: Munkkitaikina - kiitos!

Kiitos neuvoista , munkit onnistuivat ihan hyvin , En kyllä laita seuraavalla kertaa kaardemummaa , se ei mielestäni sopinut . Ja kannattaa tosiaan vahtia ettei taikina tule liian napakkaa .

Sinun tulee olla kirjautunut vastataksesi.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.