martsu28.07.2009 11:23
Mulla on ongelma täytekakun pohjan kostuttamisella . Olen liian varovainen ja kakustatulee liian kuiva.
Onko jotain hyvää niksiä , jolla onnistuisin ?
pupu28.07.2009 11:59
opin loistoniksin pojaltani pari vuotta sitten:

ja kaikessa yksinkertaisuudessaan se on seuraava: hän levittää kostutuksen kädellään ja kokeilee kämmenellä joka kohdasta, onko pohja sopivan tuntuinen.
Otin konstin käyttöön itsekin, ja kakunkostutus onnistuu yleensä hyvin. (Ainoat yllärit ovat tulleet, jos täyte on kovin kosteaa, enkä ole osannut arvioida sitä oikein)
repe28.07.2009 14:09
Jos teen kakun tarjoilua edellisenä päivänä, niin jätän alimman kerroksen kuivahkoksi, kostutan vaan ihan vähän reunoja. Seuraavat kerrokset sitten joka kerros edellistä kosteampi ja ylin kerros (se jonka päälle laitetaan kuorrutus) on sitten ihan näkyvästi kostea. Yön yli kun muhii, niin kosteus valuu tasaisesti alaspäin, ja seuraavana päivänä kakku on ihan kauttaaltaan mukavan kostea.

Jos kakku on tarkoitus syödä heti täyttämisen jälkeen, niin sitten täytyy joka kerros kostuttaa kunnolla. Mut jos tällaista kakkua jää seuraavaan päivään, niin sillon on vaara että alin kerros ui...
nupitar28.07.2009 15:38
Käytän silikonista pullasutia

Se on muuten verraton keksintö, täys kymppi sen hoksaajalle ;)

Reunat kannattaa yleensä kostuttaa hiukan reilummin ja niihin valutan lientä lusikalla. Muutoin käytän silikonisivellintä. Anna kakkulevyn levähtää hetki, ennen täytteiden lisäämistä, että kostutusliemi ehtii imeytyä kunnolla. Kokeile sen jälkeen sormenpäillä miltä se tuntuu, tunnet kyllä tuntuuko se kostealta. Lisää tarvittaessa lientä.

Erilaiset kakkupohjat tarvitsevat ja imevät myös kostutuslientä erilailla. Esim. sokerikakku- tai perunajauhoja sisältävät pohjat ovat kaikkein huokoisimpia ja niitä pitää kostuttaa varovaisemmin. Sienikakkukaan ei tarvitse kovin paljoa nestettä. Runsaasti rasvaa ja esim. suklaata sisältävät kakkupohjat taas ovat tiiviimpiä ja niitä pitää kostuttaa erilailla.

Täytekakku kannattaa aina tehdä vähintään edellisenä päivänä, että se kostuu ja maut tasaantuvat. Kokeile sitten ennen kuorrutusta kakun reunoja, jos tuntuvat kuivahkoilta tuputa niihin siveltimellä varovasti lisää kostutuslientä.

Jos kakkukerrokset ovat paksuhkoja, ne voi kostuttaa kevyesti molemmin puolin.

Sumutinpullo käy myös kevyeen kostutukseen.

Suklaa- ja kinuskikuorrutuskakkujen päällikerrosta sen sijaa EI SAA kostuttaa liian märäksi, että päällys levittyy kauniisti kakun päälle, eikä imeydy kakkulevyn sisään.

Hyvän kakkupohjan saa myös unelmatorttupohjalla, johon ei tule vehnäjauhoja. Se on pehmeä ja suussasulava, eikä tarvitse kostutusta juuri nimeksikään. Kaakaojauhot pois jättämällä siitä saa tietysti vaalean pohjan. Levystä voi leikata myös pyöreitä paloja ja tehdä "hukkapaloista" vaikka tiramisua tms.

Kakkuterveisin
nupitar

Ps. Juuri tulostin itselleni Mango-juustokakun ohjeen ohjeen Myllyn Paras -sivuilta.

Sinun tulee olla kirjautunut vastataksesi.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.