manja23.04.2011 18:19
Miten avokado syödään?
Itse kuorin vain ohuelti sitä tummaa kuorta pois ja söin kaiken muun paitsi siemen (se iso pallo siellä keskellä). Hyväksi en voi makua sanoa. Tuolta aikaisemmista viesteistä luin, että avokado saisi olla tumma ja "vähän pehmeä". Ehkä omani vain oli raaka.
piki23.04.2011 18:26
Kyllä se varmaan oli raaka. Joskus raaka on niin kitkerä, ettei sitä voi edes syödä. Huoneenlämmössä ja foliossa olen kypsytellyt kovimpia. Sopivan kypsä avokado on namia, kuulemma vauvojenkin herkkua. Jos syön itsekseni, halkaisen kahtia, poistan siemenen, lorauten sitruunamehua koloon, ripautan päälle mustaapippuria ja suolaa. Se on helppo herkku. Salaattiin teen viipaleita tai meloniraudalla palloja, niistä tulee söpöjä. Ja sitruunamehua taas päälle, ettei tummu. Avokado on kiva pääsiäissalaatin aines, kun siitä saa munamaisia palloja.
manja24.04.2011 17:02
Kiitos! ev

Elina25.04.2011 22:47
Yleensä halkaisen avokadon, poistan kiven ja lusikalla koverran syötävät irti mahdollisimman kokonaisena ja pilkon sitten. Tai jos tarkoitus on survoa se, ei haittaa vaikka mössääntyy jo irroittaessa. Olen alkanut parin viime vuoden aikana käyttämään avokadoa paljon aikaisempaa enemmän, erityisesti salaateissa menee paljon. Raaka avokado maistuu ehkä hieman saippuamaiselta. Ja kaupassa ne ovat hvin usein kivikovan raakoja.

Muistan, että joskus vuosia sitten kun avokadoa ekaa kertaa ostettiin, emme tykänneet mausta lainkaan. Olen alkanut miettiä, että vika ei välttämättä ollut silloin hedelmässä vaan odotuksissa. Ehkä sitä odotti jotain maukkaan makeaa hedelmää, mitä avokado ei ole. Mielestäni se on maultaan enemmän verrattavissa kasviksiin kuin hedelmiin.
Lauritsa28.04.2011 12:30
Re: Re: Avokado

Teen avokadosta eräänlaista pestoa sämpylän seuraksi. Vaatii paljon yrttimausteita ja vähän viinietikkaa ja valkosipulia elikkä hunajaa säilyttämään. Luulisin cajun-mausteiden olevan parhaita alligaattoripäärynään. Avokado on kallis. Yksikin pöydällä kypsytetty riittää pestona pitkälle.
Lippe05.05.2011 14:59
Re: Avokadoa ruisleivälle

Avokadohan on hyvää ruisleivän päällä, myös paahdetun ruisleivän päällä. Levitteen asemasta avokadoviipaleita. Voi ripsauttaa yrttisuolaa, sitruunapippuria tms. mitä mieli tekee jos tuntuu että terästystä kaipaa.

Sinun tulee olla kirjautunut vastataksesi.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.