Martan juhlamalja

Martan juhlamaljat kohotetaan 125 vuotta vanhan Marttajärjestön kunniaksi! Juhlamalja on suunniteltu yhteistyössä Alkon kanssa.

Valmistusohje

2 cl mustikkamehutiivistettä tai mustikkalikööriä (esim. Marjakossu Mustikka)
1 cl (laventeli)siirappia tai laventelihunajaa
9–10 cl alkoholitonta Kuusenkerkkä-kuohuviiniä
Koristeeksi: esim. rosmariinin tai havun oksa, pensasmustikoita

  1. Jäähdytä maljan aineet jääkylmäksi. Sekoita ainekset keskenään ja tarjoa esim. kuohuviinilasista.
  2. Koristele vaikka rosmariinin tai havun oksalla ja pensasmustikoilla.
    Aineksista voi tehdä samoilla suhteilla myös boolin. Koristeina voi olla esim. isoja jääpaloja, joiden sisällä on mustikoita tai pieniä havunoksia.

Vinkki 1: Kun jääpaloihin käytettävän veden kiehauttaa ennen jäädyttämistä, jääpaloista tulee kirkkaita.

Vinkki 2: Kuusenkerkkä-kuohuviinin tilalla voi käyttää esim. mustaherukanlehdistä tehtyä Lehtikuohu-juomaa tai jotain muuta kuplivaa.