Baba eli juureen leivottu pääsiäispulla

20 annosta

Valmistusohje

2 dl maitoa
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
2 dl sokeria
150 g voita
4 munaa
50 g korintteja
n. 7 dl vehnäjauhoja

Kostutusliemi:
2 dl vettä
1 dl sokeria
1 dl rommia tai likööriä tai
1 tl rommiesanssia

Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
1 rkl vettä/sitruunanmehua

  1. Voitele ja korppujauhota kaksi lieriömäistä vuokaa.
  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
  3. Liuota siihen hiiva ja lisää mausteet.
  4. Vatkaa joukkoon puolet jauhoista ja peittele taikina hetkeksi kohoamaan.
  5. Lisää taikinaan osittain sulatettu rasva, korintit ja keltuaiset.
  6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto ja loput jauhot taikinaan.
  7. Kaada taikina vuokiin ja kohota.
  8. Paista 180°C:ssa uunissa 40-50 minuuttia.
  9. Tee kostutusliemi kiehauttamalla vesi ja sokeri.
  10. Sekoita jäähtyneeseen liemeen rommi tai rommiesanssi.
  11. Kumoa baba vuoastaan, puhdista vuoka ja pane leivonnainen siihen takaisin.
  12. Kostuta liemellä ja anna vetäytyä hyvin.

    Irrota leivonnainen vuoastaan ja koristele halutessasi sokerikuorrutuksella.
Hiilijalanjälki
0.16 kg CO2 ekv
  • Energia 240 kcal/annos
  • Rasva 7.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.3 g
  • Proteiini 4.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 36.9 g
  • Sokerit 19.6 g
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Natrium 120.3 mg
  • Kalsium 25.7 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • C-vitamiini 0.2 mg