|

Key Lime Pie ja Uudenmaan Martat vinkkaavat

Key lime pie, limepiirakka, on kotoisin Floridasta. Limepiirakassa on keksipohja. Täyte valmistetaan varsin yksinkertaisista aineksista; kondensoidusta maidosta, kananmunakeltuaisista, limetin mehusta ja limentin raastetusta kuoresta.

Uudenmaan Martat vinkkaa facebooksivuillaan, kuinka vaalea hapanjuuri valmistetaan.

Lue lisää
|

Retiisin, porkkanan, kesäkurpitsan ja pinaatin siemeniä

Aurinkoiset päivät sulattavat lunta puutarhoista ja pihoilta. Ajatukset suuntautuvat jo tulevaan puutarhakauteen – porkkanoiden, pinaatin, retiisien ja kesäkurpitsoiden kasvatukseen.

Martat antavat neuvoja puutarhan hoitoon ja kasvien kasvatukseen.

Lue lisää
|

Virkattu kassi

Novitan Kesä 2020 lehdessä olevan Silja-tunikan pitsin ohjeella voi virkata myös kassin ja tyynyn.

Pitsin voi virkata eri materiaalista ja paksuudesta. Virkkuukoukun koko riippuu langan paksuudesta.

Pitsin virkkaaminen sujuu myös aloittelijaltakin. Novitan lehden neulekoulussa on kuvallinen ohje vaihe vaiheelta, kuinka Silja-tunikassa käytettyä pitsiä virkataan.

Lue lisää
|

Sashiko-kirjonta ja Almandiini

Hurahdin sashiko kirjontaan. Tein lasinalusia saamastani Almandiinin Sudenkorento-lasinaluset paketista. Mikäs tämän mukavampaa puuhaa tällaisena aikana, kun kodin ulkopuoliset harrastukset ovat … Jatka

Lue lisää
|

Yrttiöljy

Tällä viikolla (vko 12) on vietetty Kotimaiset Kasvikset ry:n nimeämää yrttiviikkoa. Blogissani on yrttiviikon kunniaksi yrttiöljyn resepti ja linkki postaukseeni, … Jatka

Lue lisää
|

Tennisvillasukat ja Pupujen juhlat-sukat

Tennissukkien uusi versio on tennisvillasukat! Novita järjestää pääsiäisen hengessä Pupujen juhlat-kirjoneulesukka yhteisneulonnan. Villasukka-asiaa blogissani! Klikkaa blogipäivitykseeni tästä KLIK.

Lue lisää
|

Puhti-lapasilla puhtia talveen

Novitan Puhti-kirjoneulelapasista blogissani. Katso, mikä väriyhdistelmistä on sinun suosikkisi. Blogipäivitykseen pääset klikkaamalla tästä KLIK.

Lue lisää