Muokkaa profiiliasi rekisteröitymisen ja kirjautumisen jälkeen oikean ylänurkan kohdan Oma profiili ja sieltä kohdan Foorumin profiili alta. Muista myös antaa palautetta.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #27594
  Annika

  Hei,

  minulla on noin puoli vuotta vanha orkidea, joka tiputti kukkansa aikaa sitten, mutta piti kuitenkin kolme kukkavartaan elossa. Kolmisen kuukautta sitten yhteen kukkavarteen alkoi kasvaa keiki, jossa on nyt jo kaksi lehteä ja kolmas tulossa, juuria sillä ei kuitenkaan ole vielä lainkaan.

  Viikko sitten huomasin, että orkidean alimmat lehdet nuupottavat, mutta jatkoin kastelua tavalliseen malliin (upotuskastelu kerran viikossa). Eilen päätin, että en halua emo-orkidean kuolevan ainakaan ennen kuin keiki on ehtinyt kasvattaa itselleen juuret. Niinpä otin orkidean ulos ruukusta ja huomasin, että miltei kaikki juuret olivat pilalla. Ruskeiden juurten seasta löytyi vain noin neljä vihreää juurta, jotka näyttivät olevan myös huonokuntoisia ja yläosastaan ruskeita.

  Laitoin orkidean uuteen kasvualustaan ja kastelin pitkään. Mitä voisin vielä tehdä, jotta orkidea kasvattaisi uusia juuria tai saisi tarpeeksi vettä lehtiensä virkoamista varten? En millään haluaisi, että emokasvi kuolee, sillä keikihän kuolee siinä samalla. Hyvät neuvot olisivat siis tarpeen.

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Jaa sivu