Muokkaa profiiliasi rekisteröitymisen ja kirjautumisen jälkeen oikean ylänurkan kohdan Oma profiili ja sieltä kohdan Foorumin profiili alta. Muista myös antaa palautetta.

  • Julkaisija
    Viestit
  • #39150
    wipex
    Osallistuja (Participant)

    Hei!

    Olen viimeisen vuoden ajan tehnyt itse ruisleivän anoppini hyvällä opastuksella ja olen paistanut leivät leivinuunissa – sellaisen ylellisyyden kun nykyään omistan 🙂 Leivät ovat onnistuneet niinkuin pitääkin, kauan siihen meni, että opin, mutta opin kuitenkin.

    Mutta.

    Nyt olen viime aikoina kummastellut sitä, kun leivät ovat epäonnistuneet aivan täysin, olen siis aivan ymmälläni! Mitään en ole tekotavassa muuttanut, ainoa mikä minulle tulee mieleen, on viimeisin ostamani ruisjauhosäkki (ostan aina 10 kg:n säkin), samaa merkkiä kuin ennenkin, mutta voiko siinä olla joku virhe tms. ettei leipä vaan onnistu? Leipätaikina ei meinaa kohota millään, leipä ei saa kunnolla väriä ja joka ikisessä leivässä on ns.”emäntä leivän välissä”, eli leipä on haljennut sisältä.

    Todella rasittavaa ja ärsyttävää. Olen aikonut lopettaa leiväntekijän urani kokonaan, mutta nyt otin käyttöön uuden jauhosäkin, jännityksellä odotan ,kuinka nyt käy.Jos samat virheet jatkuvat edelleen, niin vika on minussa, ei jauhoissa.

    Mutta onko kenelläkään tietoa tai kokemusta vastaavasta??

  • #39334
    Linnea
    Osallistuja (Participant)

    Rukiissa on luontaisesti vähän sitkoa, mutta joskus kasvuolosuhteet vähentävät sitä. Pienikin määrä vehnäjauhoa voi parantaa ruisleivän leivottavuutta. Kerro, miten kävi.

  • #39413
    wipex
    Osallistuja (Participant)

    No niin, kuten edellisessä viestissäni kirjoitinkin, niin uusi jauhosäkki nyt käytössä. Leivät onnistuivat pitkästä aikaa niinkuin pitikin, joten tämä vain vahvistaa epäilyäni siitä, että edellisessä jauhoerässä oli jotain vikaa. Jää arvoitukseksi mikä.

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Jaa sivu