Kasvista poikien pöytään!

Tiesitkö, että iso osa 4.-5.-luokkalaisista pojista ei syö kasviksia päivittäin – Muutetaan tämä! Marttaliitto ja Sitra toteuttavat Kasvista poikien pöytään -kampanjan loka-marraskuussa.

Alakouluikäisten poikien lisäksi Kasvista poikien pöytään -kampanja haastaa mukaan urheilujoukkueet, valmentajat, joukkueenjohtajat ja huoltajat sekä poikien perheet. Kampanja on suunniteltu yhdessä 3.-6.-luokkalaisista pojista koostuvan neuvonantajaryhmän kanssa. Pääosin YouTubessa näkyvän kampanjan videoilla puhutaan muun muassa aamupalasta, kouluruuasta, välipaloista ja tulevaisuuden ruoasta.

Uusin video

Mikael Forssell

Mikael on yksi kaikkien aikojen parhaista suomalaisista maalintekijöistä jalkapallossa. Useaa huippuseuraa edustanut Mikael keskittyy tällä hetkellä UEFA:n valmentajalisenssiopintoihin. Videolla seikkailee myös neuvonantajapoika Robin.

Punajuurikakku

Kampanjan lähettiläät

Ruoasta voimaa liikkumiseen!

Kasvista poikien pöytään - ja turnausbuffetiin! Näillä vinkeillä tuunaat buffetpöydän kuntoon ja autat lapsia jaksamaan.

Kasvismuffinit Kasvistäytteiset rieskarullat Porkkana-mokkaleivos

Juuso Mäkilähde

Juuso on radiotoimittaja ja tv-juontaja. Juuson juttuja pääsee kuuntelemaan Radio SuomiPopin iltapäivissä sekä monissa tv-ohjelmissa tänäkin syksynä.

Marjasmoothie Hummus

Kouluruoalla kohti voittoja!

Helsinki Seagulls koripallojoukkueen kundit kävivät verestämässä muistojaan kouluajoilta. Kurkkaa videolta, miten he onnistuivat oikeaoppisessa kouluruokalounaan kokoamisessa, ja kumpi voitti - Keinutien ala-aste vai Seagulls?

Mikko "Peltsi" Peltola

Peltsi on tunnettu monista luonto- ja retkeilyaiheisista tv-ohjelmistaan. Peltsin kova vuosi -sarjassa hän haastoi itsensä fyysisesti äärimmilleen - tietysti kuvankauniin luonnon keskellä. Videolla kuullaan myös neuvonantajapoika Valtteria.

Chilidippi Omena-kaurapaistos Kolmioleivät

Otto Leskinen

Otto Leskinen on vuoden 2017 Junior MasterChef-voittaja ja intohimoinen ruokaharrastaja. Otto rakastaa kasvisruokien kokkailua ja haaveilee ruokatoimittajan urasta.

Oton rennot kasvistacot

Henri Alén

Henri on keittiömestari ja ravintoloitsija. Henrin uusin projekti on kiertotalousravintola Ultima, jossa kasvatetaan sisätiloissa yrttejä, pottuja ja muita herkkuja. Henrin kanssa videolla seikkailevat neuvonantajapojat Eemil ja Elmo.

KUUMAA-yhtye

Valovoimaisen laulajan, Johannes Brotheruksen liidaama KUUMAA on livenä omaa laatuaan. Viiden karismaattisen jäsenen soittotaito ja energia resonoi isoissa melodioissa ja särmikkäissä lyriikoissa. KUUMAA valmistelee esikoisalbumiaan.

KUUMAA Aarnin inkiväärisitruunashotti Tuorepuuro Kaurapuuro Munakokkeli

ZoneVD eli Joona Leppälä

ZoneVD:lle videoiden tekeminen on elämäntapa ja hän tuottaa energistä sisältöä pelivideoista vloggaamiseen ja sketseihin. Tuben lisäksi Joona tunnetaan myös ilmaveivitaidoistaan, joita hän pääsi esittelemään Talent Suomen finaalissa asti.

ZoneVD:n tubekanava

Antti-Jussi Sipilä

AJ on tuttu ääni Suomen koripallomaajoukkue Susijengin selostuksista sekä Ylen Urheiluruudusta. Kurkkaa Helsinki Seagullsin kanssa tehdyltä kouluruokavideolta, kuinka AJ selvisi hieman uudenlaisesta selostushaasteesta!

Kampanjan toteuttavat yhteistyössä Marttaliitto ja Sitra