KESTI – Kestävät valinnat ja sujuva arki -opintokokonaisuus nuorille kotoutujille

KESTI tukee kotoutumista kotitaloustaidoilla ja -tiedoilla. Kaikessa oppimisessa on punaisena lankana käytännön tekeminen ja kestävä kehitys.

Kestissä on mahdollisuus suorittaa osaamispisteitä, joista voi olla hyötyä myös opintoihin tai työelämään hakiessa. Vuonna 2019 Kestiä toteuttavat kaikki 14 alueellista marttapiiriä 4-6 kerran kurssisarjoina. Terveellinen ruokavalio, ruokasesongit, arjen ekologiset valinnat ja kodin fiksut raharatkaisut tulevat tutuiksi. Ostanko vai teenkö itse? Mitä tarkoittaa kaupunkiviljely? Saako kasviksista tarpeeksi energiaa? Miten saan rahat riittämään? Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia käytännön kokkaamisen lomassa.

Kysy lisää

Jos sinulla on tiedossa ryhmä alle 29-vuotiaita opiskelijoita, joille Kesti voisi sopia, ole yhteydessä omaan alueelliseen piiriisi. Koulutus on opiskelijoille maksutonta. Kestiä rahoittaa 90-prosenttisesti Opetushallitus ja 10-prosenttisesti Marttaliitto. Opiskelijat voivat olla sekä jo kuntiin sijoittuneita nuoria että turvapaikkapäätöstään odottavia vastaanottokeskusten asukkaita.

Voit ottaa yhteyttä Keski-Suomen piiriin Silja Heinikangas silja.heinikangas@martat.fi, puh. 050 512 0574