Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
Aloitusaika
20.10. klo 10:00
Lopetusaika
20.10. klo 12:00
Paikka
Yliopistonkatu 11 40100 Jyväskylä

KURSSI TÄYNNÄ | Elämänlaatua eläkeikään, Digityöpaja:

ti 20.10.2020, klo 10.00-12.00, Marttakeskus, yläkerta.

”Tietoturva internetissä – mitä on hyvä tietää ja miksi?

Erilaisten teknologisten laitteiden käyttö on nykyään osa päivittäistä elämää. Yhteiskunnan digitalisoituessa erilaisten teknologisten laitteiden ja niissä käytettävien ohjelmistojen turvallisuus on noussut tärkeäksi puheenaiheeksi. Teknologian määrän kasvaessa myös niihin kohdistuvat uhat ja vaarat lisääntyvät, mutta mitkä ovat tärkeitä asioita tietoturvan kannalta?

Digityöpajassa käsitellään näitä päivittäiseen elämään ja erityisesti sähköiseen asiointiin liittyviä tietoturvakysymyksiä. Mitä tietoturva oikeasti tarkoittaa? Miten omaan tietoturvaan voi vaikuttaa? Ovatko sähköiset asiointipalvelut turvallisia? Millainen on hyvä salasana? Ovatko virustorjuntaohjelmat hyödyllisiä? Miten omasta yksityisyydestä tulisi huolehtia verkossa?

Työpajassa perehdytään käytännön esimerkkien avulla siihen, mitä hyvä tietoturva on ja pohditaan yhdessä vastauksia edellä oleviin kysymyksiin. Tietoturvan perusteiden ymmärtäminen ja kyky tunnistaa yleisimmät verkossa olevat vaarat helpottavat laitteiden käyttöä ja lisäävät varmuutta internetissä toimimiseen. Työpajassa voi myös esittää omia kysymyksiä tietoturvaan liittyen.”

Digityöpajassa ohjaajana tietotekniikan aineenopettaja Viivi Korpela. Digityöpajaan mahtuu max. 16 hlö, toiminta maksuton. Sitovat ilmoittautumiset ti 13.10.2020 mennessä.