TAMMIKUU

ke 13.1. klo 16-18 Pikkukokit 10 €,7-12 vuotiaille: Kurssilla valmistetaan monipuolisia ruokia ja leivonnaisia sekä opetellaan keittiötyöskentelyä ruoanvalmistamisesta siivoukseen. Kurssin vetäjänä Tuija Elomäki, tuija.elomaki@martat.fi

to 28.1. klo 16.30-19.30 Annos Afrikkaa ruokakurssi 24€/29€. Ota sinäkin lautasellesi annos Afrikkaa ja kokeile rohkeasti. Kurssilla valmistetaan arki- ja juhlaruokia Keniasta, Burkina Fasosta, Sambiasta, Zimbabwesta, Kamerunista, Etiopiasta, Eswatinista ja Malawista. Kurssin vetäjänä Tuija Elomäki, tuija.elomaki@martat.fi

HELMIKUU

ti 2.2. & ti 9.2. klo 10-11 Elämänlaatua eläkeikään, Liikuntapaja, maksuton. Kahden kerran Liikuntapaja järjestetään Marttakeskuksen yläkerrassa, kurssin vetäjänä Heli Pekkarinen (Kuusan Martat). Ilmoittautuminen on avattu 7.1.2021.

to 4.2. klo 16.30-19.30 Karjalaisia piirakoita 15€. Kurssilla leivotaan sultsina, vatruska, karjalan- ja sulhaspiirakoita. Kurssin vetäjänä Silja Heinikangas, silja.heinikangas@martat.fi. Ilmoittautuminen on avattu 7.1.2021.

pe 5.2., 19.2. & 26.2. klo 10-13 Elämänlaatua eläkeikään, Avoin ruokakurssi 15 €, Marttakeskuksen opetuskeittiö. Kolmen kerran ruokakurssilla pääset valmistamaan helppoa, edullista ja maukasta arkiruokaa. Mukaan mahtuu 10 ilmoittautunutta.  Kurssin vetäjänä Tuija Elomäki, tuija.elomaki@martat.fi. Ilmoittautuminen on avattu 7.1.2021.

ti 9.2. klo 16.30-19.30 Italialainen keittiö 24€/29€. Maan ruokaperinteet muodostuvat monista paikallisista keittiöistä, joilla on omat erikoispiirteensä. Yhteistä kaikille on laadukkaat raaka-aineet, perinteiden kunnioittaminen ja rakkaus ruokaan. Kurssin vetäjänä Silja Heinikangas, silja.heinikangas@martat.fi. Ilmoittautuminen on avattu 22.1.2021.

to 11.2. klo 10-12 Digityöpaja, Teams-koulutus marttayhdistysten hallitusten jäsenille. Teams-koulutuksen tarkoitus on opastaa hallituksen jäseniä osallistumaan ja pitämään kokouksia. Koulutukseen voi osallistua max. 2 hlö/yhdistys. Marttakeskuksen yläkertaan paikan päälle voi tulla 10 henkilöä ja noin 20 henkilöä etäyhteydellä. Ilmoittautuminen on avattu 22.1.2021.

to 11.2. klo 16.30-19.30 Italialainen keittiö 24€/29€. Maan ruokaperinteet muodostuvat monista paikallisista keittiöistä, joilla on omat erikoispiirteensä. Yhteistä kaikille on laadukkaat raaka-aineet, perinteiden kunnioittaminen ja rakkaus ruokaan. Kurssin vetäjänä Silja Heinikangas, silja.heinikangas@martat.fi. Ilmoittautuminen on avattu 7.1.2021.

ke 17.2. klo 16.30-19.30 Aasian kierros -ruokakurssi 26€/31€. Lähde makujen löytöretkelle mielenkiintoisiin ruokamaihin: Vietnam, Indonesia ja Nepal. Kurssin vetäjänä Silja Heinikangas, silja.heinikangas@martat.fi. Ilmoittautuminen on avattu 22.1.2021.

ti 23.2. klo 16.30-.19.30 Kasvisruokia kasvisproteiineja hyödyntäen 24€/29€. Kurssilla valmistetaan erilaisia kasvisruokia ja käytetään kasvisproteiineja mm. härkistä, nyhtökauraa, soijavalmisteita ja palkokasveja. Kurssin vetäjänä Hanni Kuronen, hanni.kuronen@martat.fi. Ilmoittautuminen on avattu 7.1.2021.

to 25.2. klo 16-18 Pikkukokit 10 €. 7-12 vuotiaille: Kurssilla valmistetaan monipuolisia ruokia ja leivonnaisia sekä opetellaan keittiötyöskentelyä ruoanvalmistamisesta siivoukseen. Kurssin vetäjänä Silja Heinikangas, silja.heinikangas@martat.fi. Ilmoittautuminen on avattu 7.1.2021.

MAALISKUU

ke 3.3. klo 16.30-17.30 Puheenjohtajien Teams-parlamentti. Ajankohtaisia kuulumisia piiristä ja toimintavuodesta 2021. Tilaisuus on tarkoitettu puheenjohtajille, varapuheenjohtajille ja sihteereille, max 2/yhdistys (yhteensä 30 henkilöä). Toiminnanjohtaja Kati-Erika Timperi. Ilmoittautumiset 1.3. mennessä.

to 11.3. klo 16-18 Pikkukokit 10 €. 7-12 vuotiaille: Kurssilla valmistetaan monipuolisia ruokia ja leivonnaisia sekä opetellaan keittiötyöskentelyä ruoanvalmistamisesta siivoukseen. Kurssin vetäjänä Tuija Elomäki, tuija.elomaki@martat.fi. Ilmoittautuminen aukeaa 1.2.2021 klo 10.00 mennessä.

ma 22.3., 29.3. & 12.4. klo 10-13 Keskimaan ILO AUTTAA-kampanja, Ikäihmisille suunnattu ruokakurssi, maksuton. Kolmen kerran ruokakurssilla valmistetaan edullista ja maukasta arkiruokaa. Kurssin vetäjänä Tuija Elomäki, tuija.elomaki@martat.fi. Ilmoittautuminen on avattu 18.1.2021

ke 24.3. klo 16.30-19.30 Kasvisruokia 24@/29€. Kasvisten lisäämisestä ruokavalioon hyötyy jokainen. Ruokaohjeet ovat pääasiassa lakto-ovovegataarisia, mutta ovat helposti muunnettavissa vegaanisiksi. Kurssin vetäjänä Tuija Elomäki, tuija.elomaki@martat.fi. Ilmoittautuminen aukeaa 1.2.2021 klo 10.00 mennessä.

HUHTIKUU

to 8.4. klo 17-20 Hygieniapassikoulutus ja -tentti 40€. Kaikille avoin. Kurssin vetäjänä Hanni Kuronen, hanni.kuronen@martat.fi. Ilmoittautuminen aukeaa 1.3.2021 klo 10.00 mennessä.

pe 9.4., 16.4. & 23.4. klo 10-13 Elämänlaatua eläkeikään, Miesväenruokakurssi 15 €. Kolmen kerran ruokakurssilla pääset valmistamaan helppoa, edullista ja maukasta arkiruokaa. Mukaan mahtuu 10 ilmoittautunutta.  Kurssin vetäjänä Tuija Elomäki, tuija.elomaki@martat.fi. Ilmoittautuminen on avattu 18.1.2021.

ke 14.4. klo 16-18 Pikkukokit 10 €,7-12 vuotiaille: Kurssilla valmistetaan monipuolisia ruokia ja leivonnaisia sekä opetellaan keittiötyöskentelyä ruoanvalmistamisesta siivoukseen. Kurssin vetäjänä Tuija Elomäki, tuija.elomaki@martat.fi. Ilmoittautuminen aukeaa 1.3.2021 klo 10.00 mennessä.

ti 20.4. klo 17-19 Ketjukoulutus martoille Garderobi, maksuton. Vastuullinen vaatekaappi, pikaopas parempaan vaate-elämään. Kurssin vetäjänä Tuija Elomäki, tuija.elomaki@martat.fi. Ilmoittautuminen on avattu 7.1.2021.

ke 21.4. klo 16.30-19.30 Mausteinen makumatka Välimeren kautta Lähi-Itään ruokakurssi 26/31€. Lähi-Idän ruokiin makua tuovat erilaiset maustesekoitukset kuten ras el hanout ja za’atar. Yhteinen ilta patojen ja pannujen äärellä on loistava tapa viettää vapaa-aikaa.  Kurssin vetäjänä Silja Heinikangas, silja.heinikangas@martat.fi. Ilmoittautuminen aukeaa 1.3.2021 klo 10.00 mennessä.

ma 26.4., 3.5. & 10.5. klo 10-13 Keskimaan ILO AUTTAA-kampanja, Ikäihmisille suunnattu ruokakurssi, maksuton. Kolmen kerran ruokakurssilla valmistetaan edullista ja maukasta arkiruokaa. Kurssin vetäjänä Tuija Elomäki, tuija.elomaki@martat.fi. Ilmoittautuminen on avattu 18.1.2021.

TOUKOKUU

ke 5.5. klo 16.30-19.30 Leivotaan yhdessä kurssi 24€/29€. Aikuinen-lapsi pareissa leivotaan suolaista ja makeaa. Kurssin vetäjänä Tuija Elomäki, tuija.elomaki@martat.fi. Ilmoittautuminen aukeaa 29.3.2021 klo 10.00 mennessä.

to 6.5.klo 16-18 Pikkukokit 10 €,7-12 vuotiaille: Kurssilla valmistetaan monipuolisia ruokia ja leivonnaisia sekä opetellaan keittiötyöskentelyä ruoanvalmistamisesta siivoukseen. Kurssin vetäjänä Tuija Elomäki, tuija.elomaki@martat.fi. Ilmoittautuminen aukeaa 29.3.2021 klo 10.00 mennessä.

ti 11.5. klo 16.30-19.30 Voileipäkakkukurssi 24€/29€. Kurssilla valmistamme voileipäkakkuja liha-, kala- ja kasvisvaihtoehdoilla.  Kurssin vetäjänä Silja Heinikangas, silja.heinikangas@martat.fi. Ilmoittautuminen aukeaa 29.3.2021 klo 10.00 mennessä.

ke 19.5. klo 10-15 Elämänlaatua eläkeikään, Villiyrttikurssi, maksuton. Kurssilla käydään keräilemässä villiyrttejä, joista valmistetaan Marttakeskuksen opetuskeittiöllä herkullisia maistiaisia. Kurssin vetäjänä Hanni Kuronen, hanni.kuronen@martat.fi. Ilmoittautuminen on avattu 18.1.2021.

 

*Piirin tapahtumat ja kurssit ovat kaikille avoimia, ellei kurssin kohdalla ole toisin mainittu.
*Ilmoittautumiset vain internetistä.
*Ilmoittautuminen kursseille on sitova.
*Ilmoittautuessa maksat verkkomaksulla kurssimaksun. Jos maksu ei lähde, ota yhteyttä keski-suomen@martat.fi niin kurssipaikkasi säilyy ja maksu voidaan suorittaa laskulla.
*Osallistumisen voi peruuttaa seitsemän (7) päivää ennen kurssin alkamista. Tämän jälkeisistä peruutuksista veloitamme puolet kurssinhinnasta.
*Alle 15€ kurssihinnoista emme palauta kurssimaksua.
*Jos jättää peruuttamatta eikä ilmesty kurssille, emme palauta osallistumismaksua.
*Kurssit pidetään Marttakeskuksessa, Yliopistonkatu 11, 40100 Jyväskylä ellei toisin mainita.