Kukkakaali-kikhernecurry

G
4 annosta

Valmistusohje

1 kukkakaali (n. 800 g)
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 tlk kypsiä kikherneitä (n. 250 g)
2 rkl rypsiöljyä
2 tl jauhettua juustokuminaa
2 tl korianterinsiemeniä
2 tl kurkumaa
1 tl fenkolinsiemeniä
250 ml kookosmaitoa tai -kermaa
1 dl vettä
1 tl suolaa
1 dl hienonnettua persiljaa

  1. Huuhtele kukkakaali ja paloittele se kukinnoiksi. Viipaloi myös kukkakaalin varsi. Ota kukkakaalin suojalehdet talteen, jos ne ovat hyväkuntoisia. Leikkaa kuoritut sipulit lohkoiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhdo ja valuta kikherneet.
  2. Kuumenna öljy paistokasarissa ja lisää mausteet. Paista sekoitellen minuutin verran. Kääntele mausteiden joukkoon kukkakaalilohkot ja sipulit. Lisää kookosmaito, vesi ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä kannen alla noin 8 minuuttia.
  3. Lisää kasariin kikherneet sekä kukkakaalinlehdet, jos käytät niitä. Jatka kypsennystä vielä 2–4 minuuttia, kunnes kukkakaali on pehmennyt. Lisää lopuksi persilja. Tarjoa lisäksi haluamaasi viljalisäkettä.

Erilaisia mausteita käyttämällä saat vaihtelua arkiseenkin ruokaan.

Hiilijalanjälki
0.79 kg CO2 ekv
  • Energia 349 kcal/annos
  • C-vitamiini 127.9 mg
  • Rauta 7.2 mg
  • Kalsium 124.8 mg
  • Natrium 648.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 11.9 g
  • Sokerit 8.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 34.4 g
  • Proteiini 11.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 12.5 g
  • Rasva 22.5 g