Tavataan kylillä -hanke on Lapin Martat ry:n, Tornion 4H-yhdistyksen ja Lappilaiset Kylät ry:n yhteishanke. Hankkeessa järjestetämme Tavataan kylillä -kyläiltoja, joissa maistellaan ja valmistetaan yhdessä paikallisia perinneruokia.

Hankkeen aikana järjestetään Tavataan kylillä -kyläiltoja, joiden aikana maistellaan ja valmistetaan yhdessä paikalliseen ruokaperinteeseen ja alueen asukkaiden erityisosaamiseen liittyviä ruokia ja tuotteita. Tarkoituksena on myös aloittaa yhteisen kylätapahtuman suunnittelu.

Tavoitteena on, että kyläiltojen jälkeen kyläyhteisö järjestää eri sukupolvia yhdistävän yhteisen tapahtuman, esimerkiksi sadonkorjuu- tai sesonkiruokatapahtuman. Yhdessä opiskellaan tapahtumien tuottamiseen liittyviä perusasioita ja tutustutaan kotiseudun ruokaperinteeseen. Keskeistä on ruoan valmistaminen yhdessä paikallisia kulttuuriperinteitä kunnioittaen ja oman kylän näköisten tapahtumien suunnittelu ja toteuttaminen, sekä monikulttuurisen toiminnan lisääminen.

Kohderyhmän muodostavat: Eri-ikäiset maaseutualueen asukkaat hankkeen toiminta-alueella, alueen yhteisöt ja yhdistykset kuten kylä-, martta- ja 4H-yhdistykset.

Hanketta toteutetaan Peräpohjolan Leader ry:n ja Outokaira tuottamhan ry:n alueilla (Rovaniemen, Kemin ja Tornion maaseutualueet sekä Keminmaa, Pello, Ranua, Simo, Tervola, ja Ylitornio).

Hanke toteutetaan vuosien 2018–2020 aikana ja hanke rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 tuella. Hankkeen kokonaisrahoitus on 82 990 euroa ja Euroopan unionin rahoitusosuus 27 885 euroa.

Ota yhteyttä, mikäli haluaisit, että tavataan teidän kylällä!
leila.rautio@martat.fi
lapin.kylaasiamies@elisanet.fi
anu.davidila@4h.fi

Yhteistyössä