|

|

Suloiset ja terveelliset miniversot – reseptit

Tiistai-illan FacebookLivessä  kotitalousneuvojamme valmistivat versoista ruokaa.

Keväiset ja hyvänmakuiset reseptit voit katsoa vielä tästä artikkelista.

RETIKKA ”CANNELONIT”

Pyöräytä cannellonit pastan sijaan retikasta.

1  retikka
suolaa
sitruunan mehua
hyvää matalahappoista oliiviöljyä,
pari kourallista tuoreita versoja: minisalaatteja, yrttejä ja syötäviä kukkia, minimangoldia, punajuurenversoja, herneenversoja
sinappia
punaista suolaheinää

  1. Kuori retikka. Leikkaa siitä mandoliinilla pystysuunnassa niin ohuita viipaleita kuin saat.
  2. Ripottele viipaleille suolaa, sitruunan mehua ja oliiviöljyä, ja anna marinoitua 10 minuuttia.
  3. Aseta viipaleet juuri ennen tarjoilua työlaudalle. Nosta niille versoja, minisalaatteja ja yrttejä ja rullaa cannelloneiksi.

 

HERNEENVERSO-PESTO

1 ruukku  herneenversoja
1  valkosipulinkynsi
1 dl  auringonkukansiemeniä
1 dl  öljyä
1/2 dl  parmesaania raasteena
1/2 tl   suolaa
1/2 tl   mustapippuria
(n. 1/2 dl       vettä)

  1. Paloittele herneenversot kolmeen osaan ja hienonna valkosipuli.
  2. Laita kaikki ainekset kulhoon ja surauta tehosekoittimella tai monitoimikoneella tahnaksi.
  3. Ohenna pestoa tarvittaessa vedellä,(silloin peston väri vaalenee.)
  4. Tarjoile pastan kanssa tai ihan sellaisenaan leivän päällä.

 

YRTTI-PUNAJUURILEVITE

250 g  keitettyjä punajuuria
50 g    fetajuustoa
1 rkl    öljyä
1 rkl    juoksevaa hunajaa
tilkka  sitruunamehua
n.½ dl  hienonnettua basilikaa
1 rkl     hienonnettua rakuunaa tai kirveliä tai voimakkaanmakuisia versoja esim. sinappi
suolaa, pippuria

  1. Kuori ja paloittele keitetyt punajuuret. Soseuta punajuuret fetajuuston kanssa. Lisää öljy, hunaja ja mausteet.
  2. Sekoita viimeiseksi joukkoon silputut yrtit. Tarkista maku.
  3. Tarjoa levite hyvän leivän kanssa.