Suloiset ja terveelliset miniversot – reseptit
Tiistai-illan FacebookLivessä kotitalousneuvojamme valmistivat versoista ruokaa.
Keväiset ja hyvänmakuiset reseptit voit katsoa vielä tästä artikkelista.
RETIKKA ”CANNELONIT”
Pyöräytä cannellonit pastan sijaan retikasta.
1 retikka
suolaa
sitruunan mehua
hyvää matalahappoista oliiviöljyä,
pari kourallista tuoreita versoja: minisalaatteja, yrttejä ja syötäviä kukkia, minimangoldia, punajuurenversoja, herneenversoja
sinappia
punaista suolaheinää
- Kuori retikka. Leikkaa siitä mandoliinilla pystysuunnassa niin ohuita viipaleita kuin saat.
- Ripottele viipaleille suolaa, sitruunan mehua ja oliiviöljyä, ja anna marinoitua 10 minuuttia.
- Aseta viipaleet juuri ennen tarjoilua työlaudalle. Nosta niille versoja, minisalaatteja ja yrttejä ja rullaa cannelloneiksi.
HERNEENVERSO-PESTO
1 ruukku herneenversoja
1 valkosipulinkynsi
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl öljyä
1/2 dl parmesaania raasteena
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
(n. 1/2 dl vettä)
- Paloittele herneenversot kolmeen osaan ja hienonna valkosipuli.
- Laita kaikki ainekset kulhoon ja surauta tehosekoittimella tai monitoimikoneella tahnaksi.
- Ohenna pestoa tarvittaessa vedellä,(silloin peston väri vaalenee.)
- Tarjoile pastan kanssa tai ihan sellaisenaan leivän päällä.
YRTTI-PUNAJUURILEVITE
250 g keitettyjä punajuuria
50 g fetajuustoa
1 rkl öljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
tilkka sitruunamehua
n.½ dl hienonnettua basilikaa
1 rkl hienonnettua rakuunaa tai kirveliä tai voimakkaanmakuisia versoja esim. sinappi
suolaa, pippuria
- Kuori ja paloittele keitetyt punajuuret. Soseuta punajuuret fetajuuston kanssa. Lisää öljy, hunaja ja mausteet.
- Sekoita viimeiseksi joukkoon silputut yrtit. Tarkista maku.
- Tarjoa levite hyvän leivän kanssa.