Facebookin livelähetykset
Livelähetys on mukava tapa oppia uutta. Facebookin Martat vinkkaa -sivun suorissa lähetyksissä viihdyt, opit uutta ja saat Marttojen pitkällä kokemuksella kertyneet vinkit. Alla olevasta listasta löydät tiedot tulevista lähetyksistä sekä linkit tallenteisiin.
- Lähetykset Facebookin Martat vinkkaa -sivulla kerran kuukaudessa torstaisin klo 11 alkaen. Siirry Martat vinkkaa -sivulle tästä.
- Kaikki lähetykset löytyvät jälkikäteen myös tallenteena. Voit katsella niitä täällä, tai klikata alempana olevasta listasta haluamaasi tallennetta.
Kevään 2022 lähetykset
13.1.2022 | Arjen helpot karjalaiset ruokaohjeet / Katso tallenne Millainen piirakka syntyy nopeasti arjessa ja tarvittaessa kotivarasta? Torstaina 13.1. klo 11 Facebookin livelähetyksessä valmistetaan järvikalapiiraita säilyvistä aineksista. Samalla jutellaan siitä, miten Karjalainen piirakkaperinne on levinnyt osaksi myös arkiruokailua. Kanssasi kokkailemassa ja juttelemassa Marttojen Emmi Tuovinen. |
24.1.2022 | Riistaa lautaselle / Katso tallenne Harrastatko metsästystä tai saatko saalista kokattavaksi lähipiiristä? Maanantaina 24.1. klo 16 Facebookin livelähetyksessä käsitellään riistaa, valmistetaan herkullisia ja helppoja riistaruokia sekä paljastetaan maistuvan riistaliemen salaisuudet. Kokkailemassa ja riistaa käsittelemässä on keittiömestari Jouko Martikainen ja jututtamassa apukokkina Pohjois-Karjalan Marttojen Tiina Anola-Pukkila. Käsiteltävänä on jänis ja riistalintu. / Katso tallenne |
10.2.2022 | Pakasteet ja pakastimen sulatus / Katso tallenne Nyt on se aika vuodesta, kun pakastin kannattaa sulattaa tai ainakin puhdistaa ja inventoida. Pakkassäillä pakastimen sulatus onnistuu muutamien vinkkien avulla nopeasti. Torstaina 10.2. klo 11 katsotaan, mitä pakastimessa on. Viime vuoden marjat ja sienet, ruokien tähteet ja leivät kannattaa ottaa nyt käyttöön. Etelä-Karjalan Marttojen kotitalousasiantuntija Päivi Jukkara antaa neuvot pakastimen sulatukseen ja marja- ja sieniruokien valmistamiseen. |
10.3.2022 | Kansainvälinen naistenpäivä / Katso tallenne Maaliskuun livelähetyksessä juhlistetaan samalle viikolle osuvaa kansainvälistä naistenpäivää. Naistenpäivä muistuttaa naisten oikeuksista ja juhlistaa kaikkea sitä, mitä naiset ovat saaneet aikaan. Marttojen kehitysyhteistyössä on vuosien mittaan nähty ja tuettu naisten asemaa useissa eri maissa. Lähetyksessä tutustutaan Marttajärjestön kansainväliseen toimintaan ja kokataan yhdessä Afrikan makuja, naisten kunniaksi! |
7.4.2022 | Mausteista makua juhla- ja arkiruokaan Tervetuloa Makua mausteilla -liveen. Keskustellaan mausteista, maustamisesta ja makupareista sekä tutustutaan Marttojen ja Santa Marian yhteistyössä tehtyyn mausteaineistoon. Liven aikana valmistetaan Dukkah-salaattia ja nostetaan malja keväisellä rakuunasoodalla. Maustematkalle kanssasi lähtee Lounais-Suomen Marttojen kotitalouden asiantuntija Emmi Lukkarila. |
5.5.2022 | Perustetaan viljelylaatikko Viljelylaatikossa on mukava kasvattaa hyötykasveja pienellä alalla. Satoa saa muutamalta neliöltä. Mitä kannattaa ottaa huomioon viljelylaatikon perustamisessa ja sijoittamisessa? Entä mitä hyötykasveja siinä voi kasvattaa? Viljelylaatikkoa katsotaan käytännössä Kukkolan näytepuutarhassa kotipuutarha- ja ympäristöasiantuntija Maarit Sallinen-Uusoksan opastuksella. |
2.6.2022 | Vuoden 2022 luonnontuote on vuohenputki ja vihannes on tomaatti |
Linkit aiempiin lähetyksiin
Syksy 2021
16.12.2021 | Leipälahja – Juuri sinulle |
9.12.2021 | Tee itse ihanat joulun ruokalahjat: osa 1, osa 2 |
25.11.2021 | Älä osta mitään – harkitsematta |
18.11.2021 | Joulun pehmeät paketit |
11.11.2021 | Isänpäivänä kokataan kalaa suolakuoressa |
4.11.2021 | Tahrat pois |
28.10.2021 | Yksi maapallo riittää |
21.10.2021 | Kurpitsa on vuoden vihannes |
14.10.2021 | Pikku-Ässät säästävät energiaa keittiössä |
7.10.2021 | Puurokuussa näkyy Marttojen kansainvälinen työ |
30.9.2021 | Syksyn sato talteen säilöen |
23.9.2021 | Juurella leivottua leipää – helposti |
16.9.2021 | Puolitetaan ruokahävikki |
9.9.2021 | Valmisruokaa tuunaten |
2.9.2021 | Suomalainen ruoka ja sienet |
26.8.2021 | Itämeripäivä |
Kevät 2021
17.6.2021 | Juhannuksen retkiherkut |
10.6.2021 | Ahomansikka |
3.6.2021 | Kylvä ja istuta kasvimaalle |
27.5.2021 | Pieni juhlabrunssi |
20.5.2021 | Ikkunat puhtaaksi |
6.5.2021 | Äitienpäivä |
29.4.2021 | Erityisruokavalioiden vappuherkut |
22.4.2021 | Yksi maapallo riittää |
15.4.2021 | Vaatteiden vaihtopäivät |
8.4.2021 | Garderobi |
26.3.2021 | Pääsiäisen ruokavinkit osa 2 |
25.3.2021 | Pääsiäisen ruokavinkit osa 1 |
18.3.2021 | Pääsiäisen askarteluvinkit |
15.3.2021 | Eväsvinkit ylioppilaskirjoituksiin |
11.3.2021 | Rasvaista ja pehmeää |
4.3.2021 | Tule mukaan Marttoihin |
25.2.2021 | Viikon ruokalistat haltuun |
18.2.2021 | Nuoren urheilijan ruokavalio |
11.2.2021 | Laskiaispullat |
4.2.2021 | Runebergin tortut |
28.1.2021 | Miksi pakkausmerkinnät: Luomutuotanto |
21.1.2021 | Yhden kattilan taktiikka |
14.1.2021 | Miksi pakkausmerkinnät: EU:n nimisuoja |
Syksy 2020
17.12.2020 | Joulun ruokalahjat |
10.12.2020 | Piparitalkoot |
3.12.2020 | Karjalanpiirakat |
26.11.2020 | Stop kertakäyttökulttuurille |
19.11.2020 | Lapsiperheen ruokailu |
12.11.2020 | Taloudellinen varautuminen |
5.11.2020 | Miksi pakkausmerkinnät? |
29.10.2020 | Aivoterveellinen ruoka |
22.10.2020 | Annos Afrikkaa |
15.10.2020 | Puurokuu |
8.10.2020 | Energiansäästö |
1.10.2020 | Korvapuustit |
24.9.2020 | Härkispannukakku |
17.9.2020 | Hävikkiviikko |
10.9.2020 | Satokauden kasvikset |
3.9.2020 | Sieniviikko |
27.8.2020 | Säilöntä kuivaamalla |
Kevät 2020
11.6.2020 | Parsa, peruna ja muut juhannusruoat |
4.6.2020 | Kesän herkut lautasella |
28.5.2020 | Perustetaan perhosbaari |
20.5.2020 | Villinä villiyrteistä |
14.5.2020 | Helppo kotiruoka |
7.5.2020 | Vinkit etämarttailuun |
30.4.2020 | Ihanat vappumunkit |
23.4.2020 | Garderobi: Harkitse, korjaa ja kierrätä vaatteita |
16.4.2020 | Miten lisätä kasviksia ruokavalioon? |