Makuja-hankkeessa kotitalousasiantuntijat, nuoret turvapaikanhakijat ja vapaaehtoiset toteuttavat ruuanvalmistus- ja kotitalouskursseja, joilla suomalaiset ja muunmaalaiset ruokakulttuurit lyövät kättä toisilleen. Lisäksi toteutamme yleisötapahtumia kuten Ravintolapäiviä.

Makuja-kursseilla 16-29-vuotiaat turvapaikanhakijat tutustuvat suomalaiseen ruokakulttuuriin ja arkielämään ja pääsevät jakamaan omia taitojaan ja reseptejään suomalaisille. Mukana yhteistyössä ovat vastaanottokeskukset, marttojen kotitalousasiantuntijat ja vapaaehtoiset martat. Tavoitteenamme on lisätä sosiaalista ja fyysistä hyvinvointia ja edistää hyviä etnisiä suhteita ja vuorovaikutusta.

Toimintaa järjestetään vuosina 2016-2017 seuraavien piirien alueella:

  • Etelä-Hämeen Martat
  • Etelä-Karjalan Martat
  • Itä-Hämeen Martat
  • Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Martat
  • Keski-Suomen Martat
  • Kymenlaakson Martat
  • Lapin Martat
  • Lounais-Suomen Martat
  • Pirkanmaan Martat
  • Pohjois-Karjalan Martat
  • Savon Martat
  • Uudenmaan Martat

Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.