Nopeasti vaihtuvissa tilanteissa sosiaalinen media on usein nopein taho jakamaan ajankohtaista tietoa siitä, mitä apua missäkin päin tarvitaan tai vastaavasti ei juuri nyt pystytä ottamaan vastaan. Koko yhdistyksen tai marttaryhmän ei tarvitse liittyä jäseneksi, usein riittää, että valitsette keskuudestanne yhteyshenkilön joka seuraa oman alueen sosiaalista mediaa.

Seuraa tukiverkostojen toimintaa sosiaalisessa mediassa

Facebookista löytyy mm. Refugee Hospitality Club, joka jakaa päivittäin tietoa siitä, miten voi auttaa. Myös alueellisesti on perustettu vastaavia ryhmiä. Useilla vastaanottokeskuksilla on lisäksi omia tukiryhmiään. Osa sivuista on julkisia, osa on suljettuja ryhmiä, joihin lähetetään liittymispyyntö.

Maahanmuuttoviraston ohjeistus kotimajoitusta harkitseville

Maahanmuuttoviraston ohjeet kotimajoitusta harkitsevalla (www.migri.fi).

Maahanmuuttovirasto on nimennyt Refugees welcome -ryhmän viralliseksi kotimajoituksen koordinoijaksi. Ryhmällä on nyt oma päivitetty verkkosivu http://refugees-welcome.fi/, josta löydät kootusti usein kysytyt kysymykset kotimajoituksesta ja jossa voit jättää myös yhteystietosi. Myös Facebookista löytyy ryhmä Refugees welcome – kotimajoitusta turvapaikkaa tarvitseville ja tarjoajille.

Jaa sivu