Martat toteuttivat keväällä patalapputempauksen, jonka tavoitteena oli yllättää ja ilahduttaa sekä kannustaa tekemään itse ja lisätä kotityön arvostusta.

Kutsuimme martat tekemään kevään 2018 aikana erilaisia ja eri tekniikoilla tehtyjä patalappuja. Patalappu saattoi olla esimerkiksi neulottu, virkattu, ompelukoneella tehty, tilkkutyö tai vaikkapa huovutettu. Martat-lehdissä 1/2018 ja 2/2018 oli ohjeita patalappuihin. Löydät Martat-lehdessä 1/2018 olleet ohjeet täältä. Virkatun patalapun ohjeet löydät täältä.

Patalaput vietiin torstaina 3.5.2018 eri paikkakunnilla puistoihin ja muihin julkisiin paikkoihin. Löytäjä sai ottaa patalapun mukaansa. Patalappuja myös annettiin kädestä käteen ja vietiin esimerkiksi ministereille, kunnanjohtajille ja yhteistyökumppaneille. Mukaan saattoi tulla kuka tahansa martta yksin, kässämarttaryhmät tai yhdistyksen toimijat yhdessä.

Jokaiseen patalappuun liitettiin marttojen viesti. Patalappujen myötä kutsuttiin mukaan Marttoihin ja oman yhdistyksen toimintaan sekä liittettiin tietoa seuraavista marttailloista ja tapahtumista.

Kannustamme jakamaan kuvan tehdyistä, saaduista ja löydetyistä patalapuista somessa aihetunnisteella #martalta. Instagramissa kuvan jakaneiden kesken arvotaan toukokuun lopussa marttatuotteita.

Lämmin kiitos kaikille patalappuja tehneille ja jakaneille!

Jaa sivu